BELÇİKA"ºDAKİ 20 YILLIK BASIN MESLEĞİM DÖNEMİNDE TECRÜBELİ VE BAŞARILI BÜYÜKELÇİLERİMİZLE TANIŞMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUM... / CELİL GÜNDOĞDU

Osmanlı Dönemin 1848 yılından beri, Cumhuriyet dönemine kadar güzel ülke Belçika'da ülkemizi en iyi bir şekilde temsil ederek, rahmetli olan büyükelçilerimizi rahmetle, yaşayan Büyükelçilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Osmanlı Dönemi dahil (1848 yılından-2022)' Cumhuriyet dönemine kadar güzel ülke Belçika'da ülkemizi en iyi bir şekilde temsil ederek, rahmetli olan büyükelçilerimizi rahmetle, yaşayan Büyükelçilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Belçika Türkiye Dostluk ilişkilerine büyük katkılarda bulunan hariciyemizin tecrübeli, Cumhuriyetçi ve vatansever tüm Büyükelçilerimize başarılı temsilciliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Belçika ile, Asırlara dayalı olan dostluk ilişkilerinin devam etmesini diliyor tüm Hariciye mensuplarına başarılar diliyoruz.

Belçika'da bulunduğum 20 yılı aşkın dönemde, Gazeteci olarak,  saygın Büyükelçilerimizi takip edip, yaptığımız roportajlarda onların bilge ve dostluğa dayalı mesajları ve etkinliklerini takip ederek kamuoyuna duyurularımızdan dolayı, çok mutluyum. Her biri birbirinden değerli hariciye mensuplarımızdan gurur duyuyoruz.

Bu arada terör örgütü Asala'nın şehit ettiği masum Büyükelçi ve çalışanlarını da rahmetle anıyoruz. Büyükelçilerimiz medeni iftiharımızdır. Hepsini saygıyla selamlıyoruz...

~Büyükelçilik Tarihi
1848 yılında Brüksel’de görev yapmak üzere ilk Osmanlı delegeleri atanmıştır. 24 Kasım 1849’te Büyükelçi Kalamaki Bey, dönemin Belçika Kralı I. Leopold’a güven mektubunu sunmuştur.

Halihazırda Rue Montoyer 4, 1000 Brüksel adresinde mukim kançılarya binamız 10 Aralık 1985 yılında dönemin Büyükelçisi Faik Melek tarafından imzalanan satın alma sözleşmesi ile satın alınmış ve 3 Haziran 1986 tarihinde açılışı yapılmıştır.

Büyükelçi Hakan Olcay döneminde büyük onarım kapsamında yenilenen kançılarya binamızın resmi açılışı 6 Ekim 2015 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılmıştır.