“BİZ IRAK’TA DÜZENLENEN BU YILKİ ERBAİNDE, MANEVİ GÜZELLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY GÖRMEDİK…” Celil GÜNDOĞDU

GÜNÜMÜZ ERBAİN’İNDE HÜSEYNİ MESAJI, ZEYNEBİ BİR HAYKIRIŞLA DÜNYA GÜNDEMİNDE TUTAN TÜM HÜSEYNİLERE SELAM OLSUN… Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a)’ın sevgili torunu, İmam Ali (as) ve Hz. Fatıma (s.a) evladı Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin (as)’ın ve Kerbela Şehitleri’nin şehadetlerinin kırkıncı günü nedeniyle düzenlenen, 23 Milyona yakın Ehlibeyt dostu ve İmam Hüseyin sevdalısı katıldığı bu yılki Erbain yürüyüşüne bizlerde şahit olduk.

GÜNÜMÜZ ERBAİN’İNDE HÜSEYNİ MESAJI, ZEYNEBİ BİR HAYKIRIŞLA DÜNYA GÜNDEMİNDE TUTAN TÜM HÜSEYNİLERE SELAM OLSUN…

Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.a)’ın sevgili torunu, İmam Ali (as) ve Hz. Fatıma (s.a) evladı Kerbela Kahramanı İmam Hüseyin (as)’ın ve Kerbela Şehitleri’nin şehadetlerinin kırkıncı günü nedeniyle düzenlenen, 23 Milyona yakın Ehlibeyt dostu ve İmam Hüseyin sevdalısı katıldığı bu yılki Erbain yürüyüşüne bizlerde şahit olduk. 

Irak Kerbela’da bulunan ‘El Etabatul Mukaddese Hüseyniye’ ve ‘Karbala Center’in 7. sini düzenlediği Erbain Konferansına Belçika Aydın Vakfı Başkanımız Zerrin Aydın ile birlikte katılarak,  Konferans’ın bir bölümünde konuşmacı olup, bir de plaket aldık.

Türkiye’den Araştırmacı-Yazar Hasan Kanaatlı ve Gazeteci ve program yapımcısı Kasım Alcan’ın da katıldığı konferansa 50 ülkeden her alandan temsilciler yer aldı. Üç gün süren konferans ve Erbain yürüyüşü ile ilgili izlenim ve görselleri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Öncelikle bizleri, hasretini çektiğimiz İmam Ali (a.s), İmam Hüseyin (a.s) başta olmak üzere, tüm Ehlibeyt mensuplarının makamlarını ziyaret etmeyi nasip eyleyen, Yüce Allah’a şükür ediyoruz.

Daha sonra, İmamların manevi ikliminde gözyaşlarımızla ıslandığımız, onların kokularını hissettiğimiz Kerbela’ya, Erbain Konferansına bizleri davet eden ‘Kerbela Araştırma Merkezi’ Müdürü Sayın Abdul Ameer Al-Quraishi’ye,  ‘El Etabatul Mukaddese Hüseyni’ye yetkililerine, bizlerin davetine referans olan başarılı gazeteci ve TV. Program yapımcısı Sayın Kasım Alcan’a, Hüseyni olan tüm Irak halkına ve güvenlik güçlerine hususen teşekkür ediyoruz.

Konferans esnasında dünyanın değişik ülkelerinden her dinden, her ırktan 60’a yakın konuşmacı Din Alimi, Papaz, Psikopos, Teolog, Sosyolog, İlim Adamı, Araştırmacı-Yazar, Basın mensubu, Teolog, olmak üzere, tüm konferansçılara da yararlı bilgilerinden ve İmam Hüseyin’e olan muhabbetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Biz gerek konferanslar, gerekse katıldığımız yürüyüşlerde, gözlemlediğimiz ve şahit olduğumuz ‘Irak halkının tüm imkansızlıklara rağmen, 22 milyonu aşkın Hüseyin misafirlerine gösterdikleri muhteşem misafirperverliklerine hayran kaldık. Irak halkının 10 günden fazla Hüseyni misafirlerine karşılıksız ikram ve hürmetleri ve alınan tüm güvenlik önlemleri takdire şayandı. Kilometrelerce kurulan çadırlarda milyonlara hizmette yarışan, tüm Hüseynilere teşekkür ediyoruz.

Yediden yetmişe, gencinden yaşlısına hatta çocukların ihsan amaçlı ikramları, ikramları almaları için Hüseyin aşıklarına adeta yalvarmaları yanında ‘Ya Hüseyin’, ‘Ya Ebulfez Abbas’, ‘Ya Zeynep’ nidaları , mersiyeleri, sinezenleri ve Erbain’e has görseller, adeta yeri göğü Hüseyin sevgisiyle kuşatmıştı.

Hemen hemen her şehir, kasaba cadde ve sokaklarda İmam Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitleri’nin temsili görselleri yanında, Ayetullah, Sistani, Ayetullah Ali Hamanei ve diğer Ayetullahların, Irak şehitlerinin yanında, Kasım Süleymani ve arkadaşı El Mühendisi’nin posterlerini görmek mümkündü.

Bir taraftan İmamların türbelerini ziyaret ederek hasretlik duygularımızı giderirken, bir taraftan da İmam Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin Kerbela’da yaşadıklarının filim şeriti gibi gözlerimizden ve zihnimizden akmasıyla, gözyaşlarımızla o günleri anmanın acısını, kalplerimizin derinliklerinde hissediyorduk adeta.

Kerbela’nın aziz kahraman şehitlerini bir kez daha anarken, İmam Hüseyni daha iyi anlama adına Hüseyni mesajları içeren panel, sempozyum, konferans ve bilgilendirmelerin yalnız Erbain’de, Irak’da ve diğer Müslüman ülkelerde değil,  diğer günlerde daha iyi bir şekilde özellikle batılı ülkelerde düzenlenmesinde yarar var.

Bizler Hüseyni mesajı kalplerimize yerleştirirken, yalnız Müslümanların değil tüm insanlığın ‘Özgürlük şehidi’ olan ve mazlum halklara ‘Özgürlük’ adına ilham kaynağı olan İmam Hüseyin mesajı, batılı ülkelerde de dalgalanmalı. Bu ülkelerde sanatsal ve Erbain görsel sergileri yanında ‘Kerbela’nın sosyolojik, psikolojik, mesajları bilimsel değerlerle ifade edilerek, görsel bir anlayıştan ziyade düşünsel bir anlayışa da çevrilmelidir.

Bizler bir taraftan Hüseyn’e olan sevgi duygusu yaşarken, diğer taraftan da asıl mesajının çağlar ötesine hitap eden yönünü de en iyi bir şekilde anlatmalı ve İmam Hüseyin salt bir şehid’in ötesinde, İnsanlığın özgür düşüncesinin şehidi olduğu vurgusunu her fırsatta gündem de tutabilmeliyiz.

Ancak bu şekilde İmam’ın mesajının tüm insanlık tarafından anlaşılması sağlanmış ve İmam’ın evrenselliği daha da anlaşılmış olur.

İşte tüm bu duygularla sözlerimizi tamamlıyoruz. Biz bu yıl ki Erbainde Irak’ta manevi güzellikten başka bir şey görmedik.

Bu manevi güzelliği ve ihtiramı bizlere yaşatan tüm Irak halkına bir kez daha teşekkür ediyor, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

İnsanlık şehidi İmam Hüseyin’i anlayan mesajını en iyi bir şekilde algılayanlar olarak, bu dünya da Hüseyin sevgisinden, ahirette şefaatinden Yüce Allah bizleri mahrum eylemesin. Bu duygularla,  Allah’a emanet olunuz.

 Celil Gündoğdu – Zerrin Aydın