Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kapsamında Brüksel'de düzenlenen 'Arpanatolia' konseri coşkuyla alkışlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlama etkinlikleri yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Etkinlikler çerçevesinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği himayesinde Brüksel'de bulunan Belçika Kraliyet Konservatuar Salonunda düzenlenen 'Arpanatolia' adlı konser, davetlilerin beğeni ve alkışlarıyla karşılandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlama etkinlikleri yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. Etkinlikler çerçevesinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği himayesinde Brüksel'de bulunan 'Belçika Kraliyet Konservatuar Salonu'nda düzenlenen  'Arpanatolia' adlı konser, davetlilerin beğeni ve alkışlarıyla karşılandı.

T.C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal'ın ev sahipliğinde gerçekleşen konsere, T.C. Nato Daimi Büyükelçisi Levent Gümrükçü, Bosna Hersek Brüksel Büyükelçisi Erol Avdovic, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, TMR Başkanı Korgeneral Göksel Kaya, Brüksel Kraliyet Konservatuarı Müdürü Olivia Wahnon de Oliveira, Belçika'lı yöneticiler, Büyükelçilik ve başkonsolosluk çalışanları, STK Temsilcileri, Sanatçılar, Akademisyenler ve kalabalı sanatsever katıldı.

Arpanatolia grubu, Anadolu’dan ezgileri Türk ve yabancı dinleyicilerle buluşturdu

Büyükelçi Uysal'ın açılış konuşmasıyla start alan konser'de, arp sanatçısı Çağatay Akyol, ney sanatçısı Ferhat Erdem ve perküsyon sanatçısı Cemal Özkızıltaş'ın arpı, ney, sipsi ve perküsyonla birleştirdiği "Arpanatolia" grubu, Anadolu'nun her yöresinden türküleri dinleyicilerle buluşturdu. Erdem'in türkülerin hikayesine dair anlatımıyla, tanıdık eserlerin arp eşliğinde farklı bir havada sunulması büyük beğeni topladı. Konserde tüm dinletiler sinevizyon gösterimi eşliğinde sunuldu. Büyük bir dikkat ve tekdirle dinlenen konser sonrası sanatçılar davetlileri selamlarken, tüm davetliler de ayakta alkışlarla sanatçıları tebrik ettiler. 

Büyükelçi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın heyecanını yaşamaktayız.

Brüksel Büyükelçisi Uysal yaptığı selamlama konuşmasında: "Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Bu anlamda gerek ğlkemizde, gerekse yurt dışında yapılan etkinlikler çerçevesinde bizler de Belçika'da bir seri etkinlikler düzenlemekteyiz. Bugünkü 'Arpanatolia konserimiz de bu seri etkinliklerimizdendir. Amacımız, Anadolumuza has müziklerin tarihsel, görsel eşliğinde Belçikalı ve diğer dost ülke halk ve temsilcileriyle buluşturmatır.

Kültürlerin dostluk ilişkilerine katkıları önemlidir. Bu anlamda hem ülkemizden gelen sanatçılarımıza ve hem de siz değerli konuklarımıza katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Etkinlik, Türk lezzetlerinin sunulduğu resepsiyonla sona erdi.