BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ MUHTEŞEM BİR CUMHURİYET BAYRAMI KONSER VE RESEPSİYONUNA İMZA ATTI

Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ın ev sahipliğinde ‘Bozaar Güzel Sanatlar Merkezi’nde bini aşkın davetlinin katılımıyla, Cumhuriyet kutlaması yapıldı. ‘Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı’ nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Quinter Konseri ve ‘Milli Gün Resepsiyonu’na ilgi hayli büyüktü.

Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının halkımızla birlikte kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Yılında da, ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları yurt içi ve yurt dışındaki Resmi Temsilcilik ve STK’larda düzenlenen çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşku içerisinde kutlanmakta.

Cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde, Türkiye  Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ın ev sahipliğinde ‘Bozaar Güzel Sanatlar Merkezi’nde  bini aşkın davetlinin katılımıyla, Cumhuriyet kutlaması yapıldı.  ‘Cumhuriyet  Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı’ nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Quinter Konseri ve ‘Milli Gün Resepsiyonu’na ilgi hayli büyüktü.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, kızı Sıla Uysal, Birinci Müsteşar Özgür Çakar, Askeri Ateşe Kurmay Albay Çağrı Sağıroğlu ve eşi Dilek Sağıroğlu davetlileri karşılayarak, tebrikleri kabul ettiler.

Konser ve Resepsiyon programına AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Nato Nezdinde Büyükelçi Levent Gümrükçü, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen eşleriyle,  Askeri Erkan, Belçika’da bulunan diplomatlar, STK Temsilcileri, siyasiler, sanatçılar ve bini aşkın davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Quinter Konseri ve Milli Gün Resepsiyon kutlaması ‘Şehitlere saygı duruşu ve Orkestra eşliğinde davetlilerin hep birlikte İstiklal ve Belçika Milli Marşı’nı okumasıyla start aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ nedeniyle, yayınladığı mesajı video’dan izletildi.

Büyükelçi Uysal: "Ulusca, Cumhuriyetimizin 100. Yılını ve Cumhuriyet Bayramımızı kutlamanın sevincini yaşamaktayız"

Ev sahibi Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’ın davetlileri selamlama ve günün anlam ve önemini içeren İngilizce konuşması alkışlarla karşılandı.

Büyükelçi Uysal: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de birlikte kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının milletimizle birlikte kurduğu Cumhuriyet, Modern Batı medeniyetiyle buluşmasında etken olmuştur.  Belçika ve Türkiye  ilişkileri Cumhuriyetle birlikte daha da gelişerek, günümüze kadar gelmiştir.

Belçika’da bir ayı aşkın sürede, gerek Büyükelçiliğimiz, gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarımız tarafından  Cumhuriyetimizi kutlama amaçlı, bir seri kutlama etkinlikleri yapılmakta. ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ ve ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun “ dedi.

Daha sonra program, Melodi ve Keman’da Eylül Kayış, Viyola’da Naim Murat Çangal, Keman’da Tuğba Tamer Türeli, Viyolonsel’de Yaz Irmak ve Piyano’da Gökhan Aybuluş’dan oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Quinter Konseri ile devam etti.

 Sanatçıların sunduğu konser alkışlarla izlendi. Konser’de Batılı  sanatçıların eserleri yanında, 10. Yıl Marşı ve Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce bir Yoldayım’ adlı eserleri çalındı. 10. Yıl marşıyla sona eren konserde sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Büyükelçi’nin sahneye gelerek, davetlileri birlikte selamlamaları ardından Büyükelçi sanatçılara çiçek buketleri hediye etti.

Konser sonrası davetlilere Milli Gün Resepsiyonu nedeniyle Türk mutfağından hazırlanan sıcak ve soğu yiyecek ve içecekler ikram edildi. Davetliler bir taraftan ikramlarını alırken, diğer taraftan da Türk bayrakları ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olduğu sahnede hatıra görüntüler aldılar.

Tüm Davetlilere Kolonya ve Türk Lokum paketleri ikramıyla bayram kutlaması sona erdi.

Belçika Aydın Haber olarak Bu güzel etkinlik nedeniyle, Büyükelçimiz Sayın Bekir Uysal’ın şahsında tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, tüm okurlarımızın bir kez daha ‘Cumhuriyet Bayramı’nı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nı kutluyoruz.  www.belcikaaydinhaber.com