ERENLERİN MUHABBET GECESİNDE TÜM KALPLER HZ. RESULULAH VE EHLİBEYT MUHABBETİNDE BİRLEŞTİ

İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve Ehl-i Beyti’nin sevgisini, mesajını içeren ve her yıl Belçika Brüksel’de geleneksel olarak kutlanan ‘Muhabbet Gecesi’, Chaussée de Boondael 32 1050’de bulunan ‘Esmas Lumen Salonu’nda görkemli bir katılımla gerçekleştirildi.

İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) ve Ehl-i Beyti’nin sevgisini, mesajını içeren ve her yıl Belçika Brüksel’de geleneksel olarak kutlanan ‘Muhabbet Gecesi’, Chaussée de Boondael 32  1050’de bulunan ‘Esmas Lumen Salonu’nda görkemli bir katılımla gerçekleştirildi.

Erenler Derneği Onursal Başkanı Halil Şahbaz ve Karacalar Köyü Eski Muhtarı (Kırmızı Muhtar) lakaplı Nurettin Şahbaz’ın himayelerinde ‘Anadolu Kültür Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen kutlamaya, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel-Başkent Bölgesi Milletvekili/Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu, Brüksel Bölgesi ve Walon-Brüksel Federasyonu Milletvekili Sadık Köksal, Siyasetçi ve Dr. Sevilay Altıntaş, Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi Emel Köse,  Schaerbeek Belediye Eski Başkan Yardımcısı Sait Köse, Eski Senatörlerden Meryem Kaçar, Dr. Selma Türköz, Gazateci-Yazar Fikret Aydemir, STK Temsilcileri, İşadamları, Sanatçılar ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Hayrulnisa Sivrice ve Hatice Sarıaltın’ın sunumlarıyla başlayan program, Seydi Kubat’ın okuduğu Kuran’ın ardından, hep birlikte Şehitlere Saygı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program devam etti.

Özellikle Ülkemizde hain teröristlerin şehit ettiği 12 Mehmetçiğimiz rahmet ve saygıyla anılırken, yaralı Mehmetçiklerimize de acil şifa dileklerinde bulunuldu.

Güzel Ahlakı tamamlamak için gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)’in manevi hatırasına ve düzenlenen ‘Muhabbet Gecesi’nde ‘Anadolu Kültür Merkezi’nin pırıl pırıl gençlerinden oluşan orkestra grubunun Şah Hatayi, Yunus Emre, Aşık Veysel, Yoksul Derviş’in eserlerinden oluşan ilahiler ve türkülerin okunması, büyük bir huşu içerisinde dinlendi.

Hz. Muhammed’in güzel ahlakı, Ehlibeyt sevgisi ve birliğin beraberliğin, insan sevgisinin merkeze oturtulduğu anlamlı gecede, bu duyguları dile getiren Ayetler, Hadisler, Deyiş ve Söylemler hem sahneden sunucular vesilesiyle, hem de Sinevizyon’dan yansıtıldı. Ehlibeyt sevgisi taşıayan Gençler günün anlamıyla ilgili şiirler okudu.

ESOGU İlahiyat Fakültesinden Doç. Dr. Kamil Sarıtaş’ın ‘Hz. Muhammed (sav)’ın Güzel Ahlakı’ başlıklı sunumu dikkatle dinlendi. Konuşmacı Sarıtaş: “Allah’ın sevgili kulu ve Peygamberi Hz. Resulullah, “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” diye buyurmakta. Buradan da anlaşılıyor ki beşeriyet için güzel ahlak çok önemlidir. Yaşamımızın her yönünden bakarsak güzel ahlak sosyal yaşam ve barışın teminatıdır. Güzel ahlak sahiplerini hem Allah, hem Resulü, hem de 12 İmam, takdir etmekte. Gençlerimizi ve Çocuklarımızı muhakkak vatanına milletine sevgili güzel ahlakla büyütmeli ve eğitmeliyiz. Güzel ahlak barış dolu dünya için çok önemlidir” dedi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları da saygı ve rahmetle anıldı.

Manevi gecede tüm davetliler böylesi güzel bir programdan dolayı organizatörlere teşekkür ettiler. Sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen programda Türk Mutfağından hazırlanan yiyecek ve içecekler davetlilere ikram edildi. Program sonrası davetlilere günün hatırası olan çeşitli hediyeler takdim edildi.

************************

Belçika Aydın Haber olarak böylesi maneviyat dolu anlamlı geceyi bize yaşatan kalbi Ehlibeyt sevgisi ve ahlakıyla donanan gençlerimizi ve onlara önderlik eden Saygıdeğer Halil Şahbaz, Muhtar Nurettin Şahbaz başta olmak üzere, tüm emeği geçen ‘Anadolu Kültür Derneği’ Yönetim kuruluna kalben teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com