HOLLANDA DA DÜZENLENEN ‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ ETKİNLİĞİNDE ‘MENGLİ SECRETS’ İMZALI DEFİLE İLGİYLE İZLENDİ…

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, Dünyanın değişik kıtalarında düzenlenen etkinlik ve yürüyüşlerle devam etti. Avrupa’da da düzenlenen etkinliklerin en ilginci ise Hollanda Eindhoven şehrinde bulunan ‘Parktheater’ Salonunda gerçekleştirildi. ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, düzenlenen görkemli organizasyona 100’ü aşkın kadın derneği katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, Dünyanın değişik kıtalarında düzenlenen etkinlik ve yürüyüşlerle devam etti. Avrupa’da da düzenlenen etkinliklerin en ilginci ise Hollanda Eindhoven şehrinde bulunan ‘Parktheater’ Salonunda gerçekleştirildi.  ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, düzenlenen görkemli organizasyona 100’ü aşkın kadın derneği katıldı.

Büyük ilginin olduğu ve yüzü aşkın standın yer aldığı reyonlarda tüm dernekler kendilerini tanıtan çalışma ve el sanatları ürünlerini sergilediler. Katılımcı dernekler alanları ile ilgili sosyal, kültürel,  faaliyetlerini anlattılar. Mini konferansların yapıldığı ve Müzik gruplarının sahne aldığı programa ise ‘Mengli Secrets’in düzenlediği görkemli defile damga vurdu.

Mengli Secrets’in kurucusu ve koordinatör Mengli Mahdum’un öncülüğünde gerçekleşen defile, büyük ilgi ve alkışlarla karşılandı.  Başarılı sunucu Meryem Yalçın’ın giysiler hakkındaki bilgiler eşliğinde ‘Asya ve Türk Dünyası’ndan kültürel zenginliği içeren giysileri sergileyen genç mankenlerin başarılı defilesi, ayakta alkışlandı.

Hollanda geneli başta olmak üzere, Almanya ve Belçika’dan da gelenler dikkat çekti. Katılımcılar arasında Siyasi, Akademi, Sanat, Kültür temsilciler yer aldı. Etkinliğe katılanlar arasında Türkmenistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Sapar Palvanov’da vardı.

Günboyu süren etkinliklerde bir taraftan her dernek kendi çalışmaları kurdukları stantlarda anlatırlarken, diğer taraftan da müzikler eşliğinde eğlenmenin tadını çıkarmaktaydılar. Kadınlar Grup Rastika ve diğer yabancı grupların orkestraları ve şarkıları eşliğinde  oynayıp, dans edip, kendi günlerini büyük bir heyecan ve coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Hollanda’da yaşayan tüm uluslara mensup kadınların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisindeki dayanışmaları takdire şayandı.

Belçika Aydın Haber olarak bu vesileyle bir kez daha ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor bu güzel organizasyonu gerçekleştirenleri, hususen de ‘Görkemli defileyle izleyenleri tarihe yolculuğa çıkaran Mengli Secrets’in başarılı Başkanı Mengli Mahdum’u tebrik ediyoruz.  www.belcikaaydinhaber.com