Umman'da Şii camisine saldırı: Altı kişi Şehit oldu...

Başkent Maskat’taki camide Aşura anması yapıldığı sırada yaşanan saldırı sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

Başkent Maskat’taki camide Aşura anması yapıldığı sırada yaşanan saldırı sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı.

Umman’ın başkenti Maskat’ın El-Vadi el-Kebir bölgesindeki bir Şii camisine dün (15 Temmuz) gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Aşura anması nedeniyle camide katılımın yoğun olduğu bildirildi.

Umman Kraliyet Polisi, saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemlerinin alındığını açıkladı.

Umman'daki Pakistan Büyükelçiliği 'terör saldırısı' olarak nitelendirdiği olay sonucunda Pakistanlı dört kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Saat 16'da bir açıklama daha yapan Umman Kraliyet Polisi, ölü ve yaralı sayısını güncelledi. Açıklamada biri polis memuru olmak üzere altı kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin yaralandığı, üç saldırganın ise öldürüldüğü belirtildi. 

Saldırı sonrası sosyal medyada yayımlanan ve Fransa haber ajansı AFP tarafından doğrulanan görüntülerde, arka planda silah sesleri duyulurken kameranın kadrajında İmam Ali Camii’nin minaresi göze çarpıyor. Aynı zamanda camiinin bulunduğu bölgeden kaçan onlarca insan görünüyor.

Umman'daki Pakistan Büyükelçiliği ise yaralılar arasında kendi vatandaşlarının da bulunduğunu açıkladı. Pakistan'ın Maskat Büyükelçisi İmran Ali’nin bazı yaralıları hastanede ziyaret ettiği bildirildi.

Ali ayrıca, sosyal medya platformu X'ten yayımladığı bir video mesajla, Umman'daki Pakistanlılara yetkililerle işbirliği yapma ve saldırının meydana geldiği bölgeden uzak durma çağırısı yaptı.