AZERBAYCANLI GURBETCİ 'İŞADAMI ROVŞAN JAFAR' KURTARILAN KARABAĞ'DA DUYGULU ANLAR YAŞADI.

Aslen 'Azerbaycanlı olan, Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de ticaret yapan İşadamı 'Rovşan Jafar, iznini geçirmek için Azerbaycan'a gitti. Vatanındayken en büyük hasret ve arzusunu gerçekleştirmek için, Bakü Sebail Polis Teşkilatında görevli arkadaşı Ali İsmayılov ile birlikte, Karabağ ve özgürleşen Ağdam, Xocalı, Xankendi, Shusha ve Laçin şehirlerini, ziyaret ederek, sevinç gözyaşları içinde, duygulu anlar

Aslen 'Azerbaycanlı olan,  Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de ticaret yapan İşadamı 'Rovşan Jafar, iznini geçirmek için Azerbaycan'a gitti.  Vatanındayken en büyük hasret ve arzusunu gerçekleştirmek için, Bakü Sebail Polis Teşkilatında görevli arkadaşı Ali İsmayılov ile birlikte, Karabağ ve özgürleşen Ağdam, Xocalı, Xankendi, Shusha ve Laçin şehirlerini,  ziyaret ederek, sevinç gözyaşları içinde, duygulu anlar yaşadılar.

1988 yılında Rusya'nın desteğiyle Ermenistan, Karabağ'ı ve çevresini zorla işgal etmiş, yüzlerce Azerbaycanlıya soykırım uygulayıp, bir milyon Azerbaycanlıyı da topraklarından göçe zorlamıştı. Karabağ ve çevresinde 30 yıl işgalci olan Ermenistan, bir taraftan bu bölgelerde yaşayan Azerbaycanlıları göçe zorlarken diğer taraftan da buradaki demografik yapıyı lehlerine çevirmek için buralara dünyanın değişik bölgelerindeki Ermenileri yerleştiriyordu. 

Ermeni Çeteleri Azerbaycan'ın halkına soykırım uygulamakla kalmayıp, bu bölgedeki Azerbaycan'ın Tarihi ve Edebiyatı ve Sanatına yönelik izleri silme adına yıkım ve tahribatlar geçekleştirmişti. 
BM kararları ve Dünya kamuoyuna rağmen, işgalini ve zulmünü sürdürüyordu.

Meseleyi her zaman masada halletmeye çalışan Azerbaycan rejimini muhatap almamak için Fransa, ABD ve AB'den aldığı desteklerle, Ermenistan iyice azıtıyordu. Gerek Azerbaycan'da gerekse, yurtdışında yaşayan Azerbaycan halkının, 'Karabağ'a olan özlemi bir kor gibi yıllardan beri kalplerini yakıyordu adeta.

Taki, 2022 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in komutasındaki, Azerbaycan'ın Kahraman Azerbaycan Ordusu'nun 44 günlük muhteşem savunması ve hücumuyla, işgal edilmiş toprakları 'Özgürleştirdiği güne kadar' bu hep devam etmişti. 

Azerbaycanlıların gönülleri ve dualarında olan 'Karabağ'ın kurtuluş  Zaferi' bir anda dünyada yankılandı. 
30 yıldan beri işgal edilen toprakların Kahraman Azerbaycan Ordusu'nun 44 gün gibi kısa bir sürede kurtarması, Dünya Tarihine altın harflerle yazıldı.

Dünyadaki bütün Türkler ve Türk dostlarını sevince boğan bu Zafer en çok da Azerbaycan vatandaşlarını sevindirdi. Azerbaycan'da olduğu gibi, Yurt dışında yaşayan Azerbaycanlıları da sevince boğan bu Zaferle, kurtarılan Vatan topraklarına ziyaretlerde hızlandı.

Özellikle yurtdışında yaşayan Azerbaycanlıların bir çoğunun ana toprağı olan Karabağ ve çevre illerine olan 30 yılı aşkın hasret nihayet bitmişti.
Rovşan Jafar, “Medeniyet, tarih ve edebi eserlerin yok olduğu illerdeki tahribatlara ve Kadim mescitlerimiz Ağdam'da olan Cuma Mescidi, Şuşa'da olan Yukarı Gövher Ağa Mescidi gibi mescitlerimize  hürmetsizlik edilerek, işgal zamanı ahırlara  çevrilmesine, rağmen Azerbaycan Hükümeti'nin bu bölgelere yönelik altyapı ve binaların yenilenmesi, tarihi eser ve yerlerin restorasyonuna yönelik çalışmaları bizleri gururlandırmakta. 

30 yıl işgal edilmiş vatan topraklarımızda dalgalanan Ermenilerin Bayrakları indirilmiş, Azerbaycan'ımızın güzel bayraklarının tekrar bu bölgelerimizde dalgalandırılması bizleri gururlandırdı.
Bu kadim ata toprakları tekrar vatanımıza kazandıran Başta Cumhurbaşkanımız ve Ordumuz Kahraman askerlerimize teşekkür ediyor, bu mücadelelerde şehit olan asker ve sivil halkımıza da Yüce Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com