Sağlıklı Hareket için yürüdüler

~~Kısa adı Türkseunie olan Belçika Türk Dernekleri Birliği Brüksel şubesi ve üye dernekler tarafından 'Brüksel'de sağlıklı hareket' etkinliği düzenlendi.

~~Kısa adı Türkseunie olan Belçika Türk Dernekleri Birliği Brüksel şubesi ve üye dernekler  tarafından 'Brüksel'de sağlıklı hareket' etkinliği düzenlendi.

10 Kasım Salı günü düzenlenen etkinlikte üye derneklerin gönüllülerine Flaman Sağlıklı Yaşam Enstitüsü eğitici personeli  Hugo Henneman ve Türkseunie eğitici personeli Hatice Karakaya tarafından Sağlıklı egzersizler ve adımsayar (pedometre) ile ilgili bilgiler verildi.

Flaman Sağlıklı Yaşam Enstitüsü eğitici personeli Hugo Henneman, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda 'İnsanların günlük yaşamlarında ayatkta yada ıturarak yapabileceği sağlıklı hareketler olduğunu, bu hareketlerin Turuncu bölge, Orta yeşil bölge ve Koyu yeşil bölge şeklinde adlandırılıp bir hareket üçgeni oluşturulduğunu anlattı.'

bu hareket üçgeninin herkesin kolayca yapabileceği hareketleri içerdiğini anlatan Henneman"Sağlıklı bir günde oturmalı, hareket etmeli ve ayakta vakit geçirmeliyiz. Flamanlar bunu günde ortalama 8 saatten fazla yapmaktalar ve bu çok fazla bir süre.Eğer bu biraz daha azaltırsak kendimizi daha iyi hissederiz ve bu gözle görülür bir şekilde fark yaratır." dedi.

Sağlıklı egzersiz sunumunun ardından katılımcılara adımsayar (pedometre) dağıtılarak Türkseunie Brüksel şubesi'nden Scharbeek belediyesine kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş sonrasında kontrol edilen  adımsayar (pedometre), Türkseunie Brüksel şubesi ile Scharbeek belediyesi arasındaki mesafenin 1596 adım  olduğu tespit edildi.

SADIK KÖKSAL, SCHAERBEEK BELEDİYESİNİ TANITTI

Scharbeek belediyesinde Türkseunie ve üye derneklerin gönüllülerini karşılayan Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Sadık Köksal, Türkseunie Brüksel şubesi ve üye derneklerin gönüllülerini belediyelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, Schaerbeek Belediyesi ve  binasının tarihi hakkında bilgiler verdi.

Köksal,"Adımsayar (pedometre) ortalama 1500 adım attığınızı tespit etti,ama bu yürüyüş, spor seviyesinde sayılmaz.Sağlığınız için günde ortalama 10 bin adım atmanız gerektiği uzmanlar tarafından hatırlatılıyor," dedi.

Türkse Unie eğitici personeli Hatice Karakaya, etkinlik ile ilgili verdiği bilgide" Bugün üye derneklerimizle birlikte 'sağlıklı hareket' hakkında bilgilendirme günü ve  bir yürüyüş gerçekleştirdik. Adımsayar yardımı ile ne kadar kalori harcadığımızı öğrendik, sosyal ve kültürel faliyetlerimiz artarak devam edecek." dedi.

'Brüksel'de sağlıklı hareket' etkinliğine  Belçika Türk Dernekleri Birliği'ne üye derneklerden;Papatya, Ahsen,Cultur-elle,bkfd,Topakev Dernekleri katıldılar.