AB NEZDİNDE BÜYÜKELÇİ FARUK KAYMAKÇI DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI OLDU

~~Dışişleri Bakanlığı'nda bakan yardımcıları belli oldu. Bakan yardımcılıklarına 3 isim atandı. Sedat Önal , Faruk Kaymakcı ve Yavuz Kıran Dışişleri bakan yardımcıları olarak görevlendirildi.

~~Dışişleri Bakanlığı'nda bakan yardımcıları belli oldu. Bakan yardımcılıklarına 3 isim atandı. Sedat Önal , Faruk Kaymakcı ve Yavuz Kıran Dışişleri bakan yardımcıları olarak görevlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda açık bulunan başkan yardımcılığına da Selim Argun'un atandığı belirtildi.

FARUK KAYMAKCI KİMDİR

Faruk Kaymakcı, 21 Mart 1968 tarihinde Tosya’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Tosya’da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988 yılında mezun oldu.

Devlet bursuyla 1989-1992 yılları arasında Fransa’da Strasburg Üniversitesi’nde AB Araştırmaları ve İngiltere’de London School of Economics’te AB Ekonomi Mastırı yaptı. Kaymakcı ayrıca, 1999-2000 yılı eğitim döneminde Avrupa Komisyonu bursuyla College of Europe’ta AB Politikaları Mastırı elde etti.

1994 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlayan Kaymakcı, merkez görevleri sırasında, Balkanlar, Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar, Siyaset Planlama ve AB Dairelerinde görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında Devlet Bakanı/AB Bakanı ve Başmüzakereci’nin Dışişleri Özel Müşaviri olarak çalışmış, Eylül 2009’dan itibaren bu göreve ek olarak, AB Genel Sekreterliği/Devlet/AB Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı görevini yürüttü. 

~~2004 yılında Afganistan’da NATO Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Büyükelçi Kaymakcı, Avrupa Koleji Yılın Mezunları Ödülüne 2007 yılında önerilen üç Kolej mezunundan biri seçildi.

~~Yurtdışında Trablus Büyükelçiliği, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilciliği ve iki kez Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği’nde görev yaptı. 2011-2013 yılları arasında Türkiye’nin Basra Başkonsolosluğu görevinde bulunan Kaymakcı, 1 Ekim 2013 – 17 Ocak 2017 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Bağdat Büyükelçisi olarak görev yaptıktan sonra 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak Brüksel’de görevine başladı.

Büyükelçi Kaymakcı, yabancı dil olarak, İngilizce ve Fransızca biliyor.

SEDAT ÖNAL KİMDİR

Kayseri doğumlu olan Büyükelçi Sedat Önal , Ankara Fevzi Çakmak Lisesi’ni tamamladıktan sonra Mülkiye’de okudu. Önal’ın son dönem kariyerinde Ortadoğu ağırlıklı yer alıyor. Merkezde Ortadoğu dairesinde çalışırken patlak veren Suriye kriziyle uğraşan Önal, 2012 senesinde Ürdün’e büyükelçi atandı ve 4 yıl burada görev yaptı.

YAVUZ SELİM KIRAN KİMDİR

1985 Ordu/Ünye doğumlu olan Kıran, Anafartalar İlkokulunda eğitimini tamamladıktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini ise Ünye Anadolu Lisesinde tamamladı. ODTÜ'de Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazanarak eğitim hayatına Ankara'da devam etti. Okuduğu bölümünü 1 yıl erken olarak şeref derecesiyle bitirmeyi başardı.

Lisans eğitiminden sonra Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine ataması yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde konuşmalarını hazırlayan ekibin içerisine dahil edildi. Daha sonra ise sırasıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreterlik Müşavirliği'nin yanı sıra; Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Yavuz Selim Kıran, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte uzun yıllar devam ederek, birlikteliğini Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı ile sürdürdü. 2008 yılında Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleceğin Liderleri’ eğitim programına seçildi ve Temmuz 2008 ile Nisan 2009 arasında Bosch Vakfı sponsorluğunda Transfuse Derneği ve Avrupa Koleji tarafından düzenlenen Liderlik Geliştirme Programı'na seçilen tek Türk katılımcı olarak adından söz ettirdi.

Odatv.com