KERBELA ŞEHİTLERİ AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE ANILDI

Yüce İslam dinimizin sevgili Peygamberi Hz. Resulullah (sav)'ın sevgili torunu, Ehlibeyt mensubu İmam Hüseyin ve yarenlerinin zalim Yezit tarafından şehit edilişlerinin 1379. yıldönümünde, "˜İmam Hüseyin (as) ve Kerbela Şehitleri Avrupa'nın başkenti Brüksel'de anıldı.

~~Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de yaşayan Ehlibeyt dostları, Brüksel semalarını ‘Lebbeyk ya Hüseyin’ sedalarıyla İnlettiler.
Yüce İslam dinimizin sevgili Peygamberi Hz. Resulullah (sav)’ın sevgili torunu, Ehlibeyt mensubu İmam Hüseyin ve yarenlerinin zalim Yezit tarafından şehit edilişlerinin 1379. yıldönümünde, ‘İmam Hüseyin (as) ve Kerbela Şehitleri Avrupa’nın başkenti Brüksel’de anıldı.
Brüksel’in Laeken semtinde bulunan ‘Brüksel Ehlibeyt camiinde yapılan ‘Kerbela Şehitlerini Anma’ merasimleri imamın yedisine kadar devam edecektir. Ehlibeyt dostlarının iki aylık matemi İmamın kırkına ve Sefer ayı sonrasına kadar devam edecektir.
Tasuha ve Aşura günü bir araya gelen yüzlerce Ehlibeyt dostu İmam Hüseyin (as) ve Kerbela Şehitleri Kuran ve mersiyeler okuyarak, gözyaşları içerisinde andılar.
Hz. İmam Hüseyin’in bayrağını Avrupa’nın başkentinde dalgalandıran Hüseyin dostları karalar giyip, ağıtlar yaktılar.
Ehlibeyt Camii başkanı İsmail Dorbar ve yönetim kurulu yaklaşık iki ay devam edecek olan matem gününde Hüseyin dostlarını ağırlamaktalar.
Başkan Dorbar, “Sevgili Peygamberimiz (sav)’in gülşeni olan İmam Hüseyin (as)’ın matemini anmak, O’nun bizlere verdiği mesajları doğru algılamak adına düzenlediğimiz matem meclisinde başta Şeyh Ebuzer Dedei ve Şeyh Ahmet Uruş alimlerimize, mersiye okuyanlara, matem meclisimize iştirak eden ve emeği geçen tüm Ehlibeyt dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Cami İmamı Şeyh Ebuzer Dedei’ ve şeyh Ahmet Uruş’un günün anlamı ile ilgili geniş ve dersler dolu hutbeleri canı gönülden dinlendi.
İmam Hüseyin (as)’ın Kerbela mesajını günümüz ile ilgili olaylarla değerlendiren Şeyh Dedei,
 “Bizler için her yer aşura, her yer Kerbeladır. İmam-ı Zaman’ın (af) zuhuruna kadar devam edecek olan bu anmalarımızla Hüseyin mesajını günümüzde yaşatmaya çalışıyoruz. Hak Batıl cephelerinde Hakk’ın yanında olan İmam Hüseyin’in matemini tutarak, O’nu anmak bizler için onurdur. O Ceddi Muhammed (sav)’ın dininin ayaklar altına alınmaması için şanlı kıyamı başlattı ve tüm sevdiklerini evlatlarını bu uğurda şehit verdi.
Biz, bugün onun, o kutsal mesajını Kerbela’dan Şam’a, oradanda sevenleriyle bizlere aktaran Hz. Zeynep (sa)’ın günümüzden  ‘Lebbeyk ya Hüseyin!” diyoruz” diyerek, günün önemi ve mesajı hakkında önemli mesajlar verdi.
Yaşlı genç ve çocuk yüzlerce Ehlibeyt dostu günlerce Seyyid Serdar Yıldırım ve Mevlüt Eroğlu’nun okudukları mersiyelerle, sineler vurup göz yaşları dökerek, İmam Hüseyin ve Kerbela’nın yasını tuttular.

Avrupa’nın başkentinde İmam Hüseyin ve kerbela şehitlerini anarak, günümüze İmam Hüseyin’in mesajını ulaştıran başta ‘Brüksel Ehlibeyt Camii Yönetim Kurulu’na, Şeyhler Ebuzer Dedei ve Ahmet Uruş’a çok teşekkür ediyoruz. Bizleri Kerbela iklimine götürüp, imam Hüseyin (as)’la tekrar biatleşmemize vesile olan tüm Ehlibeyt dostlarından Allah razı olsun.
www.belcikaaydinhaber.com