MİLLİ LİDER ATATÜRK T.C. ANVERS BAŞKONSOLOSLUĞUNDA ANILDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80. Yılında anmak üzere, T.C. Anvers Başkonsolosluğu'nda 10 Kasım 2018 günü vatandaşlarımızın katılımıyla bir anma töreni düzenlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. Yılında anmak üzere, T.C. Anvers Başkonsolosluğu’nda 10 Kasım 2018 günü vatandaşlarımızın katılımıyla bir anma töreni düzenlenmiştir.
Törende, saygı duruşunu takiben İstiklal Marşımız bir ağızdan okunmuştur.  T.C. Anvers Başkonsolosu Metin Ergin tarafından yapılan konuşmanın ardından öğrencilerimiz tarafından şiirler ve Atatürk Oratoryosu okunmuştur.

Başkonsolos Ergin, konuşmasındaki diğer hususlar arasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. Yıldönümünde bir kez daha yürekten andığımızı, hatırası önünde saygıyla ve minnetle eğildiğimizi, O’nun en değerli hazinemiz olan Türk İstiklali ve Cumhuriyetini bizlere emanet ettiğini dile getirmiştir.
Törenin ardından Beringen Müzik Klubü Kurucusu ve  Halk Sanatçısı İsmail Erdoğdu'nun yönetiminde, Atamızın sevdiği kahramanlık türkülerinden oluşan bir dinleti gerçekleşmiştir.
Büyük Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümünde aziz bayrağımız güneşin batışına kadar gönderde yarıya kadar çekilmiş kalacaktır.