YEMEN'DE ÇOCUKLARI KATLEDEN ELİ KANLI SUUDİ ARABİSTAN, BRÜKSEL'DE PROTESTO EDİLDİ

Dünyanın en karanlık rejimlerinden olan ABD ve İsrail müttefiki Vehabbi Suudi Krallığı'nın dünyadaki seri cinayetleri ve Yemen'de işlediği savaş suçu ve bombalarla sivil halka ve özellikle de çocuklara yönelik saldırıları Avrupa'nın başkenti Brüksel'de protesto edildi.

~~Dünyanın en karanlık rejimlerinden olan ABD ve İsrail müttefiki Vehabbi Suudi Krallığı’nın dünyadaki seri cinayetleri ve Yemen’de işlediği savaş suçu ve bombalarla sivil halka ve özellikle de çocuklara yönelik saldırıları Avrupa’nın başkenti Brüksel’de protesto edildi.

En son dünyayı da ayağa kaldıran ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Suudi Başkonsolosluğunda öldürülüp, cesedinin parçalanıp, asitle eritilerek, kanalizasyona akıtıldığı iddiaları halen gündemde. İŞİD Finansörü olan Kral Salman ve hanedanına bağlı cinayet ekibi halen dünyanın değişik yerlerindeki cinayetlerin zanlıları olarak, korku salmakta.

Belçika’da bir araya gelen bir grup duyarlı kuruluş temsilcileri,  Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanarak,  Yemen’e yönelik saldırılarda katliama uğrayan ve açlığa terkedilen özellikle 5,5 milyon bebeğin geleceği için sloganlar atıp, bildiriler dağıtarak, bir protesto gerçekleştirdiler.

'Terörist Suudi Arabistan', ‘Katil Suudi Arabistan’, ‘Yemen’e Özgürlük’, ‘Yemen’deki Soykırım durdurulsun’, ‘Yemenli bebeklerin açlıkla ölümüne son’, ‘Dünya ayağa kalk’, ‘Vehabbi zulmüne so’,’ Kahrolsun Suud Krallığı’ , ‘Çocuklar katlediliyor, seyrediyor’, ‘ABD, İsrail Vehabbi Bermuda Şeytan üçgeni kahrolsun şeklinde sloganlar atarak,  Zalim Suudi rejiminin cinayetlerini  kınayan İngilizce, Fransızca bildiriler dağıtıldı.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan protesto olaysız bir şekilde son buldu.

~~Yemen’deki iç savaş
Yemen’de yaklaşık 4 sene önce patlak veren iç savaş nedeniyle ülkede son yüzyılın en büyük açlık ve insani krizlerinden biri yaşanıyor. 29 milyon nüfuslu ülkede 22,2 milyon sivil, insani yardım ve korumaya ihtiyaç duyuyor.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen’de, meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti, ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.