İKİ GENÇ SİYASETÇİ İSTİFALARININ GEREKÇELERİNİ ANLATTILAR

Schaerbeek belediyesi çiçeği burnunda iki genç siyasetçi'nin Bernard Clerfayt'ın liderliğindeki 'Başkanlık Listesi'nden istifasıyla sarsıldı. Bernard Clerfayt'ın başkanlığındaki Listeden bağımsız olarak belediye meclisine seçilen meclis üyeleri Emel Köse ve Yusuf Yıldız Başkanlık Listeden istifa ederek, bağımsız bir şekilde meclis üyesi olarak görevlerini sürdüreceklerini, düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdular.

Schaerbeek belediyesi çiçeği burnunda iki genç siyasetçi’nin Bernard Clerfayt’ın liderliğindeki ’Başkanlık Listesi’nden istifasıyla sarsıldı.

Bernard Clerfayt’ın başkanlığındaki Listeden bağımsız olarak belediye meclisine seçilen meclis üyeleri Emel Köse ve Yusuf Yıldız Başkanlık Listeden istifa ederek, bağımsız bir şekilde meclis üyesi olarak görevlerini sürdüreceklerini, düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdular.

Bilindiği gibi Schaerbeek Belediye Meclisi LB ve diğer partilere mensup 47 üyeden oluşmakta. 27 üyeli LB ve Ecolo koalisyonunun ortak kurduğu yönetim iki istifayla risk sınırına dayandı. 27 üyeli yönetim şu anda 25 üye ile yoluna devam etse de yönetim sıkıntılı günler yaşayacak gibi. İki istifa taşları yerinden oynattı adeta.

‹La Couronne› adlı mekanda basın toplantısı düzenleyen genç siyasetçiler, istifalarının gerekçelerini de basınla paylaştılar.

Genç siyasetçi Yusuf Yıldız arkadaşı Emel Köse ile birlikte şu açıklamalarda bulundu:

«Seçimlere bir ay gibi kısa bir zaman kala seçim kulvarına girerek yarıştığımız 14 Ekim 2018 yerel seçimlerinde Başkanlık Listesinden ben 573, arkadaşım Emel Köse’de 504 oyla seçilerek, meclise girmeye hak kazandık.  Geçtiğimiz hafta da yemin ederek resmen görevimize başlamış olduk.

Ancak seçimin başından bu güne kadar Başkan Bernard Clerfayt’ın bizleri dışlamaya yönelik soğuk davranışları bizleri son derece üzdü.

Bilindiği gibi Belediye seçimlerinde liste ve partiden ziyade, daha çok şahıslara oy atılıyor.  Yani tercihli oylarla biz geldik. Aldığımız oylar bizim ismimize verilen oylardır» dedi.

Meclis üyesi Yıldız, «Seçim sonrası kendilerine Defi’den teklif geldiğini ancak bağımsız görev yapmak istediklerini parti yönetimine dile getirdikten sonra, kendilerine karşı tavırların değiştiğine» dikkat çekti.

Yıldız, «Seçim sonrası yapılan toplantılara davet edilmediklerini ve davet edildikleri tek toplantıda, seçimlerde en çok oy alan yedinci kişi olan «Deborah Lorenzino’ya Madame «l’Echevine» diye hitap edilmesini çok manidar bulduklarını» ifade  ederek, «O kadın zaten başkan yardımcısı yapılmıştı bile. Yani her şey çok önceden planlanmıştı.

Ben bizim bazı proje ve vatandaşlarımızın isteklerini kendisine aktardım. Bunlar için bütçe yok dedi. Özellikle ‹Engelliler için bir dizi proje hazırladık onları anlatmaya çalıştık ciddiye alınmadık. Vatandaşın Park ücretlerinin yüksek oluşunu dile getirmemize rağmen ücretlerin daha da artırılacağını söylemesi bizleri son derece üzdü.

Yaptığımız son konuşmada bizler vatandaşların haklarını korumak, sorunlarına çözüm bulmak için seçildik. Vatandaşta bize bu gibi konuları takip edelim, onların yararına kararlar alalım diye yetki verdi. Eğer her kararı siz kendi bildiğiniz gibi alacak ve bizlerin proje ve önerilerini dikkate almayacaksanız bizim görevimizin ne anlamı kalır? Bizde bu şartlarda Başkanlık Listesinde veya herhangi bir partide şimdilik yer almayacağımızı, bağımsız görevimize devam edeceğimizi ifade ederek istifa ettik.

Biz salt bir muhalefet olsun diye LB’den istifa etmedik. LB veya diğer partilerin öneri ve alacakları kararlarda, halkımız yararına olanı kararlarda oyumuz halkımızın yararından yana olacaktır. Biz halkımızı daha özgür bir biçimde, mecliste savunmaya devam edeceğiz. Bizlere desteğini veren tüm Schaerbeek halkına sonsuz teşekkürler. Bizlere oy versin vermesin tüm Schaerbeeklilerin sesi olmaya devam edeceğiz» dedi.

www.belcikaaydinhaber.com