~~DÖNE SÖNMEZ, SEÇİMDE NASIL OY KULLANILMASI HAKKINDA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRDİ

Belçika'da 26 Mayıs 2019 genelinde yapılacak olan Avrupa, Federal ve Bölge parlamento seçimleri konusunda Brüksel Parlamentosu PS 46. Sıra adayı Döne Sönmez, Atatürk Kültür Merkezi salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Belçika’da 26 Mayıs 2019  genelinde yapılacak olan Avrupa, Federal ve Bölge parlamento seçimleri konusunda Brüksel Parlamentosu PS 46. Sıra adayı Döne Sönmez, Atatürk Kültür Merkezi salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Federal Milletvekili ve Başkan Emir Kır, Brüksel Parlamentosu PS 48. sıra adayı Ewa Dolinska ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirmede yapılacak seçimde nasıl oy kullanılacağı bir sinevizyon gösterimiyle anlatıldı.

Başkan Emir Kır, Döne Sönmez ve Ewa Dolinska yaptıkları konuşmalarda ‘Nasıl oy kullanılması konusunda görsel şemalarla sunum yaptılar. Konuşmacılar PS’in politikaları hakkında da bilgiler aktardılar. Neden PS’ye oy vereyim sorusu? Partinin tüzüğünde yer alan maddelerle anlatıldı.

Başkan Emir Kır: “Sağcı partilerin Irkçı söylem ve yönetim anlayışına karşı PS’ye oy verilmeli?

26 Mayıs’da yapılacak olan Federal seçimlerde PS Listesi 3. Sıra adayı ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, ‘Bildiğiniz gibi şu an federal yönetim sağ koalisyonla yönetilmekte. Bu hükümetin ırkçı söylem ve eylemleri halkımızı rahatsız ediyor. Bu hükümetin sosyal hakları kısıtlamaya ve göçmen kökenli vatandaşları endişelendirecek yasaları rahatsızlık yaratmakta. Belçika Avrupa normlarıyla yönetilen ve insan hakları ve hukukuna saygılı olabilecek hükümetlerle yönetilmeli.

Vatandaşların sorunlarına çare üreten, ırkçılıkla mücadele eden ve sosyal hakların her zaman savunucusu olan Sosyalist partisinin federal hükümette güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Haktan ve eşitlikten yana Parti Sosyaliste destek bekliyoruz. Ben geçen dönem olduğu gibi bu dönemde bana yetki veren tüm vatandaşların sesi olacağım.

Biz huzurlu, barış dolu bir Belçika için yola çıkıyoruz. Destekleriniz geleceğiniz 5 yılı etkileyecek. Düşünün doğru karar vererek, sizi en iyi şekilde yönetecekler fırsat tanıyız. Desteğinizi arkadaşlarımla beraber bekliyoruz” dedi.

DÖNE SÖNMEZ: “GAYRET EDERSENİZ TOPLUMUMUZ ADINA BİR KADIN VEKİLİNİZİ BRÜKSEL PARLAMENTOSUNA GÖNDEREBİLİRSİNİZ”

Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan PS Listesi 46. sıra adayı Döne Sönmez, “Öncelikle bilgilendirme toplantımıza katılan Başkan Emir Kır, arkadaşım Ewa Dolinska ve siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi 26 Mayıs’da Avrupa, Federal ve Bölge parlamentoları üyelerini belirlemek için sandık başına gidilecek. Takdir edersiniz ki gerek federal, gerekse bölge parlamentolarında yer alan Türk kökenli kadınların görev süreleri bitmesi kimisinin de seçimlere tekrar girememesi toplumumuz adına özellikle kadınlarımız adına üzcü.

Ancak, beş yılda bir gelen bu fırsatı değerlendirerek, en azı Federal ve Brüksel parlamentolarında bir kaç tane kadın adaylarımız olmalı. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Atatürk, batılı birçok ülkeden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek, kadının siyasetteki yerinin önemini vurgulamıştır.

Belçika’da yaşayan 250 bin Türk toplumunun da parlamentolarda yer alması kadar doğal bir şey olamaz. Bu dönem sonrası parlamentolarda en azından Brüksel bölgesinden seçilmesi ve temsili güçlü adaylara destek bekliyoruz. Bu anlamda ben siz toplumumuzu ve özellikle kadınlarımızı en iyi bir şekilde temsil edebilmek adına PS Listesi 46. Sıra adayı olarak Brüksel Parlamentosuna aday oldum. Güçlü desteklerinizle beni takdir ederseniz sizleri  en iyi şekilde temsil edeceğimi ve çalışma ve projelerimizle sizlere büyük katkılar sunacağımızı ifade etmek isterim.

İçinde benim ve arkadaşım Ewa Dolinska’nında bulunduğu listede bizle beraber birkaç kişiye oy kullanma avantajınız var. Her şeye rağmen Brüksel parlamentosu Türk kökenli bir veya birkaç kadın vekille temsil edilmeli diye düşünüyorum. Bu anlamda bana ve arkadaşlarıma partimize güölü destek bekliyoruz.

Takdir edersiniz ki partimiz özellikle göçmen toplulukların, her türlü sosyal hakkı ve yaşam hakkını önemsemekle bu yönde politikalar üretmekte. Federal’de sayın Emir Kır’a, Brüksel parlamentosunda liste birincisi şuan da Başbakan olan Rudi Vervoort ve bizlere destek bekliyoruz. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler saygılarımla” dedi.

Verilen mini resepsiyonla program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com