17. kez düzenlenecek olan 'Spor ve Kültür Şöleni' turnuva çekilişleri yapıldı

~~Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği "˜Spor ve Kültür Şöleni' bu yıl 5-6 Haziranda yapılacak. Bu yıl 17.si yapılacak olan futbol turnuvaları için 'Gourmet Restaurant'ta yapılan çekilişlerle gruplar belli oldu.

~~Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Spor ve Kültür Şöleni’ bu yıl 5-6 Haziranda yapılacak. Bu yıl 17.si yapılacak olan futbol turnuvaları için 'Gourmet Restaurant’ta yapılan çekilişlerle gruplar belli oldu.

İki gün süren ve bir şölen havasında geçen şenlik tadındaki turnuvanın çekiliş töreni Gourmet Restaurant’ta yapıldı.

Basşkan Emir Kır’ın himayesinde Spor ve Kültür Şöleni 8 - 9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek turnuvanın kura törenine Saint-Josse Belediyesi Spordan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı ile Schaerbeek Belediye Meclis Üyesi ve Brüksel Bölge Milletvekili adayı İbrahim Dönmez de hazır bulunarak, Takım sorumluları ile birlikte, kura çektiler.

Başkan Kır “Amacımız Sporu Kültürle birlikte Aile Şölenine dönüştürmektir”

Başkan Kır, yaptığı açılış konuşmasında: “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yılda 8-9 Haziran’da 17.sini düzenleyeceğimiz  ‘Spor ve Kültür Şöleni’mizin Spor Turnuvaları bölümü için bugün kura çekimini gerçekleştirmekten ve siz değerli Spor temsilcileriyle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.

Biz aileleri önemsediğimiz için ‘Aileler için de’ bir gün düzenlemek gerekiyordu. Ailelerinde kendilerii için kültürel bir eğlenceye ihtiyaç duyduklarını ve sporu ailelere de sevdirmek için böyle bir karar aldık. Çünkü onların da bu şenlikte yer almaları çok önemlidir. Erkekler zaten kendi aralarında futbol oynuyorlar ama aileleri de oraya çekmek gerekirdi. Bu sayede bir yandan çocuklara yönelik oyunlar, kadınlara yönelik ise eğlence ve aktiviteler olmalıydı. Kültür ile sporu kaynaştırarak güzel iki günlük aktivitelerle binlerce insanı buluşturuyoruz.

Bu anlamda iki gün boyunca, Gençler ve Veteranlar olmak üzere iki futbol turnuvası, ikinci günde ise ailelere yönelik kültürel şenlik yapılacak. Her zaman olduğu gibi, dans, folklor, yemek çeşitleri, çeşitli gösteriler, şişme balon vs olacak. Buradan Ramazan sonrası başlayacak olan ‘Spor ve Kültür Şöleni’mize tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Kuralar şu şekilde oluştu:

Gençler:

A Grubu                     B Grubu                                C Grubu

FC Antalyaspor          FC Borussia                          FC I Love Saint-Josse

FC Bayrampaşa         FC Sila                                  FC Schaerbeek Junior

FC Erenler                  FC Athletico Schaerbeek      FC Helmet

FC Ayazcan               FC Saint-Josse P3                  FC Saint-Josse U19

Veteranlar:

A Grubu                         B Grubu                                   C Grubu

FC Kosova                    FC Schaerbeek United             FC Camargue

FC Karadeniz                FC Saint Josse                         FC Anatolie 95

FC Turkish United         Academie Saint Josse             Jeunesse Bruxelloise

Trabzonspor                  FC İgdirspor                             FC Equator