SAVAŞ KARŞITLARI BRÜKSEL'DE ABD'Yİ PROTESTO ETTİLER

ABD Başkanı Donald Trump'un emriyle, Irak'ın başkenti Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarına yönelik hain saldırı sonrası, ABD'ye karşı öfke ve protesto gösterileri her geçen gün artmakta.

ABD Başkanı Donald Trump’un emriyle,  Irak’ın başkenti Bağdat Havalimanı’nda İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis ve arkadaşlarına yönelik hain saldırı sonrası, ABD’ye karşı öfke ve protesto gösterileri her geçen gün artmakta.

Bu hain saldırıya Rehber Ayetullah Ali Hamanei başta olmak üzere, tüm direniş üst komutanları ardı ardına açıklamalar yaparak intikam alınacağını ifade ettiler. ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim yatırımına yönelik bu haince suikast planına karşı, dünya adeta ayaklandı. Dünyanın değişik ülkelerinde Amerika’nın bu cinayetine karşı sesler her tarafta giderek yükselmekte. Dünya liderleri birbiri ardına itidal çağrıları yaparken, Trump’ın tehditkar açıklamaları devam ediyor.

Dünya diken üstünde ABD-İran savaşınının çıkmasıyla Ortadoğu ve doğal olarak tüm dünyanın sıcak bir savaşa doğru gitmesinden dolayı endişeli. Bu durum dünya ‘Savaş karşıtlarını’ harekete geçirdi.

Amerika başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın her yerinde ABD Büyükelçilikleri ve Başkonsoloslukları önünde bu hain saldırı protesto edilmekte.

Bu anlamda Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Amerika Büyükelçiliği önünde de bir protesto gerçekleştirildi. T.C. AB Nezdinde Daimi Büyükelçilik karşısında bulunan Amerika Büyükelçiliği önünde toplanan Savaş karşıtı parti sendika ve Sivil Toplum kuruluş temsilcilerinin de hazır bulunduğu gösteride, Savaş karşıtları ellerinde bayraklar, pankartlar taşıyarak, ‘Savaşa Hayır’, ‘Katil Amerika’, ‘Katil Trump’, ‘Savaş istemiyoruz’ diye sloganlar atarak, ABD’yi protesto ettiler.

Belçika ve diğer uluslardan 300’ü aşkın katılımcının olduğu protesto gösterisinde, bazı göstericilerin ellerinde ‘Ulusal bayrakları’ ve ‘Şehit Komutan Kasım Süleymani’nin posterleriyle gösteriye katılmaları dikkat çekti.

Kurumlar adına yapılan konuşmalarda ve burada kurulan stant ve dağıtılan bildirilerde “Kanun tanımaz ABD’nin keyfi davranışları ve emperyalist yayılmacılığı dünya insanlığının barışını tehdit ettiği, bu nedenle tüm dünya insanlığının barış safında buluşarak, savaşa hayır demeleri gerektiği, ABD’nin İran’lı komutanlara yönelik suikastinini şiddetle kınadıklarını ve İran halkının yanında olduklarını” açıkladılar.

Güvenlik güçlerince geniş önlemlerin alındığı protesto olaysız bir şekilde dağıldı. Protesto ve yürüyüşlerin önümüzdeki haftalarda da devam edeceği tahmin ediliyor.

www.belcikaaydinhaber.com