EHLİBEYT AŞIĞI 'KAMİL SAYIN DİVANI'' YAYINLANDI

Belçika'da hayatını sürdüren; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı, Şair/Yazar, Halk Ozanı, Gönüllü Kültür Elçisi, Tv Program Yapımcısı Kamil Sayın şiirlerini üç cilt hâlinde, "˜'Kamil Sayın Divanı'' adıyla yayınladı.

Belçika’da hayatını sürdüren; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Sanatçısı, Şair/Yazar, Halk Ozanı, Gönüllü Kültür Elçisi, Tv Program Yapımcısı Kamil Sayın şiirlerini üç cilt hâlinde, ‘’Kamil Sayın Divanı’’ adıyla yayınladı.

Dost Kamil, Kul Kamil mahlasıyla tasavvufi şiirler söyleyen Sayın, Belçika Türk Edebiyatının önemli bir şahsiyetidir. Uzun yıllardan beri bulunduğu Belçika’da Türk toplumunun etkin kişilerinden olup resmi ve özel toplantılarının aranan bir kültür insanıdır.

Yeni yayınlanan ‘’Kamil Sayın Divanı’’ bin beş yüz sayfa olup, şairin yazdığı bütün şiirleri konularına göre tasnif edilerek düzenlenmiştir. Sayın’ın; münacaat, naat, ehl-i beyt, aşk, vatan-millet, göç-gurbet ve sosyal konularını içeren şiirleri Türkiye’de Avrupalı Türkler arasında beğenilerek okunup terennüm edilmektedir.

Kul Kamil, şiirlerini besteleyerek bağlamasıyla kanatlandırmaktadır. Avrupa’da Türkler tarafından düzenlenen toplantıların aranan kişisi Dost Kamil, Belçika Türk toplumunun kanaat önderlerindendir. Türkiye üniversitelerinde hakkında tez ve yüksek lisans çalışmaları yapılan Kamil Sayın,’ın yayınladığı kitaplar, Belçika Kültür Bakanlığı tarafından kütüphanelerine demirbaş eserler olarak konulmuştur.

Şair, Türkiye’de yaşadığı gençlik yaşlarında Âşık Veysel başta olmak üzere pek çok halk ozanından dersler almış, beraberce çalıp söylemişlerdir. Sümerbank’ın Yerli Malı Haftası nedeniyle açmış olduğu yarışmada şiir dalında Liselerarası Türkiye birinciliğini kazanmış ve zamanın Cumhurbaşkanı Sayın Cevdet Sunay tarafından kabul edilerek, kutlanmış birincilik diploması ile ödüllendirilmiştir. ‘’Kamil Sayın Divanı’’ edebiyat ve kültür çevrelerince yoğun ilgiyle karşılanmıştır.

Belçika'da yaşayan Şairimiz Kamil Sayın'ın şiirlerini zaman zaman 'Belöika Aydın Haber dergimizde de yayınlamaktayız. Belçika Aydın Haber olarak, Şairimizi bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyor, nice başarılara imza atmasını diliyoruz.