BELÇİKA IĞDIRLILAR DERNEĞİ (BEIGDER)'DEN BÜYÜKELÇİ BEKİR UYSAL'A NEZAKET ZİYARETİ

Kısa bir süre önce kurulan ve kısa adı BEIGDER olan "˜Belçika Iğdırlılar Derneği' Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Kısa bir süre önce kurulan ve kısa adı BEIGDER olan ‘Belçika Iğdırlılar Derneği’ Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

BEIGDER Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Gündoğdu, Başkan Yardımcısı Şener Karaca, Sekreter Sevinç Gürçam, İletişim, Eğitim ve Kültür Sorumlusu Tolga Ersoy ve Üye İşadamı Serkan Karaca’dan oluşan heyeti sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan Büyükelçi Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal : Dernekleşen 'Belçikalı Iğdırlı Vatandaşları'mızı tebrik ediyorum"

‘Belçika Iğdırlılar Derneği’ Yönetim Kurulunu kabul eden Büyükelçi Uysal, akıcı uslubu, engin hoşgörüsü ve bilge kişiliği ile Iğdır ili ve Azerbaycan Türkleri ile ilgili tarihi bilgiler aktardı. Doğu Anadolu bölgesi coğrafi ve sınırı hakkında tarihi bilgiler aktararak, Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan günümüze, Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk ve Doğu cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın doğu illeri ve özelde Iğdır ile ilgili engin düşünceleri ve mücadeleler ile ilgili tarihi bilgileri, dernek üyelerini son derece mutlu etti.

Belçika’daki Iğdırlı vatandaşlarımızın bir çatı altında toplanarak dayanışma ve kültürel, sosyal çalışmalar adına dernekleşmelerini son derece önemsiyoruz. Belçika’da yaşayan tüm vatandaşlarımızla beraber Iğdırlı vatandaşlarımızın bu oluşumunu tebrik ediyor, yararlı hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Büyükelçilik olarak yapacağınız yararlı çalışmalarda sizlere yetkilerimiz dahilinde yardımcı olmaya gayret edeceğiz.

Toplumumuzun geleceği olan gençlerimiz ve çocuklarımızın kendi kültürleriyle tanışmaları ve eğitimlerine yönelik düşünceleriniz takdire şayandır. Toplumumuza artı değer katacak olan çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sizin şahsınızda tüm Iğdırlı vatandaşlarımızı tebrik ediyor ve selamlıyorum” dedi.

BEİGDER BaşkanI Celil  Gündoğdu: "Belçikalı ığdırlılar olarak bir çatı altında toplanarak, yararlı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz"

“Sayın Büyükelçim öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Belçika genelinde yaşayan 6 bini aşkın Iğdırlı hemşerimizi bir çatı altında toplayarak, kendi kültürel ve inançsal değerlerini tanıtma ve yaşatma önceliklerimizdendir. Çocuklarımız ve gençlerimiz bir taraftan kendi değerleriyle yaşarken, diğer taraftan da genelde Avrupa özelde ise, Belçika toplumsal ve kültürel değerleriyle de tanışarak, barış ortamına ve ortak yaşam kültürüne katkı sunmak amaçlarımızdandır.

Yapacağımız çalışmalarla Belçika ile Iğdırımız arasında manevi bir kültür köprüsü kurarak, halkların birbirlerini yakından tanımasını sağlamayı hedeflemekteyiz. Sayın Büyükelçim Derneğimize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyor, çalışmalarımızda manevi desteklerinizi rica ediyoruz. Saygılarımızla” dedi.

Hatıra görüntüyle tanışma ziyareti sona erdi. www.belcikaaydinhaber.com