'SLR GRUP' BAŞKANI İŞADAMI HASAN SALAR: " İSTİKRALI BİR ŞEKİLDE BELÇİKA VE AFRİKA'DAKİ ÇALIŞMALARIMIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ "

Belçika Türk toplumunun saygın İşadamlarından olan, içinde bir çok şirketi barındıran SLR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Salar, aynı zamanda Saint Josse Spor Kulüp başkanlığın da sürdürmekte. İşadamı Salar, spora ve ekonomiye katkı sunan bir rol modelimizdir.

Belçika Türk toplumunun saygın İşadamlarından olan, içinde bir çok şirketi barındıran SLR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Salar, aynı zamanda Saint Josse Spor Kulüp başkanlığın da sürdürmekte.  İşadamı Salar, spora ve ekonomiye katkı sunan bir rol modelimizdir.

Belçika başta olmak üzere, bir çok Afrika ülkesinde de farklı sektörlerde hizmet veren Salar, başarısının sırrını “ticarette disiplin ve istikrarlı büyümeye” bağlamakta. 
Hasan Salar, kendisi ve yaptığı çalışmalarını dergimize şu şekilde aktardı: “Ben 1977 Brüksel/Saint Josse doğumluyum.  Ailem aslen Konya /Çeltik Küçük Hasan köyündendir. Babam İsmail Salar, 1974 yılında Belçika'ya işçi olarak gelmiş. Biz burada doğduk büyüdük. Babam, annem Gülbeyaz Özdemir ile birlikte şuan emekli olarak Eskişehir ve Küçük hasan köyümüzde yaşamaktalar.
Ben, Lise 3'e kadar okuyabildim. Bir taraftan okuyor, bir taraftan da 14-15 yaşlarımda pazarlarda meyve satmaya başladım. O dönemlerde maddi sıkıntılarımız olduğu için okulu bırakmak zorunda kaldım. 17 yaşımdayken 'Temizlik işlerinde' işe başladım.  Ben çalışmaya başlarken,  küçük kardeşimi de okutmaya çalışıyordum. Kardeşim Eyüp Sigorta, üzerine Yüksek okul eğitimini tamamladı.

Ben edindiğim tecrübelerden sonra, kendi işimi kurmaya karar verdim. 2003 yılında ilk şirketimizi ECS'yi Temizlik üzerine açıp, devamında MDS adlı taşımacılık ve yıkım işleri üzerine şirketlerimizi açtık. Biz, Belçika yanında Almanya, Lüksemburg ve Hollanda'da çalışmalarda bulunduk. 
Daha sonra içinde Sigorta, Düğün Salonları, Temizlik, Taşımacılık, ve farklı sektörlerde hizmet veren şirketlerimizin de bulunduğu 12 şirketimizi  'SLR Grup' adı altında topladık. SLR'yi kardeşim Eyüp Salar'la birlikte yönetmekteyiz. Kardeşim genelde personel, kağıt ve resmi işlerle ilgilenirken, Ben de görüşmeler, iş bağlantıları noktasında çalışıyorum. Tüm şirketlerimizde çalışan yaklaşık 400'e yakın kişiye istihdam sağlamaktayız.

'SLR GURUP' BAŞKANI İŞADAMI HASAN SALAR: “ GENÇLERİMİZİN İYİ EĞİTİMLİ OLARAK İŞ YAPMALILAR ”

Biz sosyal, kültürel ve sportif anlamda katkılarda da bulunmaktayız. Toplumsal bakış açımız var, tüm insanları kucaklamaktayız. Biz çok iyi biliyoruz ki Belçika ekonomisine yaptığımız her türlü maddi katkı, yine bize ve üzerinde yaşadığımızı güzel ülke insanlarına hizmet olarak dönecektir.
Sain Josse Spor Kulübü'nü biz devir alalı 6 yıl oldu. O dönemde takımın Veteranlarında oynuyordum. 2017 yılında Arnavut olan 'Marco' adlı Başkan bir ortamda 'Hasan ben kulübü bırakacağım' demişti. Ben de tamam dedim. O günden beri, Kulübü devir satın aldım.  Halen Başkanlığını sürdürmekteyim. Kulübümüzde top oynayan 19 yaşına kadar 350, 150 ise bu yaş gurubu üstü olmak üzere 500 sporcumuz var.
Kulüp çalışmalarımızda her zaman desteğini gördüğümüz Belçika Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanımız Sayın Emir Kır beye de buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
Biz aynı zamanda işsiz olan gençlerimize ve futbolcularımıza iş imkanı da sağlamaktayız. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, onlara yardımcı olmaktır.
Gençlere acizane tavsiyem, öncelikle okusunlar.  Kendi oğlum İsmail'e, 'oğlum öncelikle oku. Benim babam bir işçi olarak öndeydi. Ben ancak bin, bin yaptıysam, senin önünde de imkanlarıyla ben varım, sen de yüzbin yap, milyon yap' diye tavsiyede bulundum. Oğluma, 'elbette yapacağın çalışmalarda eğitim, iş disiplini, işi sevme ve takip etme önemli' diye tavsiyelerde bulunuyorum her zaman. 
Belçika gerek eğitim, gerekse iş anlamında büyük fırsatlar sunmakta gençlerimiz mutlaka bu fırsatlardan yararlansınlar. Hem kendi toplumlarına hem de Belçika ve Belçika'da yaşayan tüm toplumlara örnek insanlar olsunlar.

AFRİKA ÜLKELERİYLE DE TİCARET YAPMAKTAYIZ.
Biz Belçika dışında, Afrika ülkeleriyle de ticaret yapmaktayız. Senegal, Mali, Gine, Kongo, Moritanya gibi ülkelerle ticaret yapmaktayız. Buralara mal gönderiyoruz. Oralarda şirketlerimiz var, müdürlerimiz var» dedi.