GAP SİGORTA ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ EYÜP SALAR : "VATANDAŞLARIMIZ SİGORTALARINI UZMAN KURULUŞLARA YAPTIRSINLAR"

Belçika'nın saygın ticari kuruluşu olan SLR GROUP bünyesinde, başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan GAP şirket kurucusu ve sahibi İşadamı Eyüp Salar, kendisi ve çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

Belçika'nın saygın ticari kuruluşu olan SLR GROUP bünyesinde, başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan GAP şirket kurucusu ve sahibi İşadamı Eyüp Salar, kendisi ve çalışmaları hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli Sigortacı Salar, “Ben, 1978 Belçika doğumluyum. Burada Sigorta üzerine Yüksek okul eğitimimi tamamladım. Ben mezun olduktan sonra, bir müddet Belçikalı Sigorta Şirketlerinde çalıştım. 

Çalıştığım yerler alanında çok profesyonel işyerleriydi. Kendileri de sigortacı aracı kurumlardı. Biz bu çalıştığımız yerlerde bize gelen müşterileri tanınmış büyük Sigorta şirketlerine yönlendiriyorduk. Buralarda edindiğim tecrübelerle kendimi geliştirdim.

2007'de Saint Josse'de kendi GAP adlı, Sigorta şirketimi açtım. Bir müddet burada çalıştıktan sonra, Evere'de bulunan kendi işyerimize taşındık çalışmalarımızı burada sürdürmekteyiz.
Belçikalılar ve Türkler başta olmak üzere Brüksel'de yaşayan her kesimden müşterilerimiz var. Bizler kredi yapmıyoruz,  yalnız her türlü sigorta yapıyoruz. Araba, gayrimenkul, her türlü sigortaya açığız. Biz Belçika'daki Diyanet, Milli görüş ve diğer cemaatlere bağlı tüm Camilerin de sigorta işlerine bakıyoruz.

Aynı zamanda vatandaşlarımıza sigorta konusunda danışmanlık da yapmaktayız. Biz işe başladığımızda maalesef bizim Türk insanımız burada çok yanlış ve bilinçsiz sigorta yaptırdıklarını gördük. Daha sonra onları doğru sigorta yapmaları konusunda uyardık ve yardımcı olduk.

Bazı vatandaşların bizde sigorta olup olmadıklarına bakmaksızın, onlara doğru sigortalama yönünde yardımcı olmaktayız. Tecrübemizin farkında olanlar bizlere gelerek, sigortalarını gönül rahatlığıyla yapabilmekteler.

EYÜP SALAR : “İŞİ BİLMEK VE SABIRLA İŞE DEVAM ETMEK BAŞARININ SIRRIDIR”

Gençler kardeşlerime Tavsiyem, “Kardeşlerimize okumalarını hangi meslek dalında iş yapmak isterlerse istesinler mutlaka bir diploma sahibi olmalarını öneririm. Diplomasız olduğunuz zaman işin nereye varacağını kestiremezsiniz. Bu nedenle, diploma şart. Yapacakları işi bilerek ve büyük bir disiplin ile yapsınlar. İşini sevmek ve işini ciddiyetle yapmak, İş'de başarının anahtarıdır.

Ben yapı itibarıyla biraz cılız ve küçüktüm. Bana herkes 'ya Eyüp sen boşuna okuma, seni kimse işe almaz' gibi eleştirilerle karşılaşıyordum. Ama azim oldu mu aşamayacağınız bir engel yok. Yeter ki sizde var olan yeteneğin farkına vararak, onu dışa vurun ve cesaretli olun. Azimli olduktan sonra, başaramayacağınız iş yoktur. Okuduktan sonra korkmayın, başarı kaçınılmaz olur. Belçika'da her türlü okuma ve iş yapma imkanı var, yeter ki cesaretli olun.

Belçika'da istenildiğinde iş bulma imkanı var. İş bulamıyorum diyenler ise ya İş istemiyor, ya da İş'den kaçıyor. Çalışmak isteyen iş bulur…
Son olarak, Sigorta yönünden çok bilinçsiz insanımız var. Genel de araba sigortası konusunda hatalar çok oluyor. Özellikle izne gidenler sigortalarına dikkat etsinler, kontrol etsinler. Mutlaka bir bilene danışsınlar. İzne giderken Sigortalı araçlara yavaş yardımcı oluyorlar. 

Bize en çok sorulan sorulardan birisi 'Biz Türkiye'ye araba götürmek istiyoruz. İki yıl süremiz var bu çok yanlış, dikkat etmelerini istiyorum çünkü,  Belçika'daki sigortalar ne diyor 90 gün boyunca Belçika dışı sigortalıyoruz. Unutmayın ki, Türkiye'ye girdiğinizde orada Türkiye'ye giriş kaydınız yapılmakta ve giriş tarihiniz belli olmakta, 90 günden sonra kaza yapacak olursanız, Sigortanız karşılanmaz.  Buna çok dikkat etsinler. Ama Türkiye bize arabamızı iki yıl bırakmaya müsaade ediyor, ancak Belçika Sigorta şirketi iki yıl sigortalamıyor.

Bazıları Türkiye'de de arabasını sigorta ettiğini duyuyoruz. Biz ona sıcak bakmıyoruz nedeni ise, Başka bir ülkede sigorta yaptırıyorsak şunu bilmemiz gerekiyor. Belçika sigorta yönünde Avrupa'nın en pahalı yeri.

Eğer Belçika dışında sigorta yaptırabiliyorsak o zaman gidelim, Fransa'da yaptıralım. Orası buranın 3/1'i.  Yaptıramazsınız yasak zaten. Tüm bu nedenlerden dolayı dikkatli olsunlar” dedi.