TÖSED’DEN MUHTEŞEM CUMHURİYET BAYRAMI VE YÜZÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının halkımızla birlikte kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Yılında da, ‘Cumhuriyet Bayramı’mız yurt içi ve yurt dışındaki Resmi Temsilcilik ve STK’larda düzenlenen çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşku içerisinde kutlanmakta.

Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının halkımızla birlikte kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Yılında da, ‘Cumhuriyet Bayramı’mız yurt içi ve yurt dışındaki Resmi Temsilcilik ve STK’larda düzenlenen çeşitli etkinliklerle, büyük bir coşku içerisinde kutlanmakta.

Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı  kutlamaları çerçevesinde TOSED Businesstürk organizasyonuyla Brüksel’in prestijli ‘Steigenberger İcon Wiltcher’s Otel salonunda 28 Ekim 2023 günü muhteşem bir Balo etkinliği düzenlendi.

TOSED Başkanı Başar Yılmaz eşi İlke Yılmaz ve TOSED Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı Balo etkinliğine, AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Nato Nezdinde Büyükelçi Levent Gümrükçü, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz ve Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen eşleriyle, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel Milletvekili Hasan Koyuncu, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilguna, Meclis Üyesi Sefa Akyol, İşadamları sanatçılar katıldı.

Şehitlere saygı duruşu ve okunan istiklal Marşı ardından Başkan Başar Yılmaz, yaptığı selamlama konuşmasında şunları aktardı: “Sayın Büyükelçilerim, Sayın Başkonsoloslarım, Sayın Başkan değerli davetliler, öncelikle sizleri selamlıyor, düzenlediğimiz etkinliğimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını tebrik ediyorum.

Bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Atatürk bundan yüzyıl önce 28 Ekim 1923’de ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ diyerek Türk halkına o kutlu mesajı vermiş ardından Cumhuriyetimiz 29 Ekim’de ilan edildi. Güzel ülke Belçika’da yaşayan Toplum olarak Belçikalı dostlarımızla birlikte, Bugün Cumhuriyetimizin 100.Yıl kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi O’nun ilke ve düşünceleri çerçevesinde, yaşatmaya daha da ileri taşımaya her zaman devam edeceğiz” diyerek günün anlamı ve mesajıyla ilgili coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi. Başar’ın konuşması ayakta alkışlarla karşılandı.

Büyükelçiler Faruk Kaymakçı ve Levent Gümrükçü’de kendi ilgi alanlarıyla ilgili olarak Atatürk’ü ve düşüncelerini paylaşarak,  Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini medeni dünyanın ileri gelenlerinde olma yolundaki başarılı çalışmaları takdir ederek, Türkiye’nin hem AB için hem de Nato için önemli bir ülke olduğunun altını çizerek, önemli mesajlar vererek, tüm davetlilerin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin 100.  Yılını kutladılar.

Büyükelçilerin konuşması da dakikalarca ayakta alkışlandı. Cihan Sezer ve Orkestra Grubu’nun eşliğinde sanatçı Çiğdem okuyucunun birbirinden güzel şarkılarıyla, davetliler oyunlar oynayıp, dans ettiler.

Yemekli programda son olarak Etkinliğe sponsor olan Firma yetkililerine Plaket takdimiyle, program sona erdi.     

***********

Bu vesileyle Belçika Aydın haber olarak bu güzel etkinliğe imza atan TOSED’in Başkanı başar Yılmaz’ın şahsında tüm Yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramını ve Cumhuriyetimizin 100. Yılını tebrik ediyoruz…     

www.belcikaaydinhaber.com