BEL-DOST ÇOK YARARLI BİR BİLGİLENDİRMEYE İMZA ATTI

Belçika’da yaşayan Türk toplumunun kıdemli vatandaşlarının sorunlarını dile getirmek, sorunlara çözümler bulmak amacıyla oluşturulan ve kısa Adı Bel-Dost olan ‘Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’ ‘Bilgi tazeleme dostluk’ adına Saint Josse Belediyesine ait olan ‘Maison de la Famille’ salonunda bir Resepsiyona gerçekleştirdi.

Belçika’da yaşayan Türk toplumunun kıdemli vatandaşlarının sorunlarını dile getirmek, sorunlara çözümler bulmak amacıyla oluşturulan ve kısa Adı Bel-Dost olan ‘Belçika Türk Kıdemliler Dostluk Grubu’ ‘Bilgi tazeleme dostluk’ adına Saint Josse Belediyesine ait olan ‘Maison de la Famille’ salonunda bir Resepsiyona gerçekleştirdi.

Saint Josse Belediyesiyle birlikte verilen resepsiyonda, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, ‘Belçika’da Belediyelerin Yaşlı Bireylere Verdiği Destekler’ hakkında vatandaşlara güzel bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Emir Kır, Bel-Dost Kurucu Başkanı Yaşar Tümbaş ve Yöneticilerinden Eser Baysal, İsmail Erdoğdu ve Kamil Sayın’ın davetlilerini karşıladığı resepsiyon ve bilgilendirme toplantısına T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Çalışma Müşavirliği Yerel Uzmanı Mehmet Ovalı, Turkish Lady Dernek Başkanı Derya Aliç, Sorumlusu Joël Dewaelhens, Sanatçı Can Ozan Aktaş, Kıdemli vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Bel-Dost Kurucu Başkanı Yaşar Tümbaş’ın açılış konuşması ve derneğin amaçlarını anlatması ardından, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Belçika belediyeleri hususen de kendi Saint Josse Belediyesi’nin Yaşlı Bireylere yönelik yaptıkları çalışmalar ve destekler hakkında güzel bir sunum gerçekleştirdi.

Bel-Dost Grubu Başkanı Yaşar Tümbaş yaptığı selamlama konuşmasında programa ev sahipliği yapan Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, ‘Maison de la Famille Sorumlusu Joël Dewaelhens’e, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Çalışma Müşavir temsilcisi Mehmet Ovalı, Turkish Lady Derneği Başkanı Derya Aliç’e destek ve katkılarından dolayı, davetlilere ise katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Tümbaş, “Bu grubu oluşturmamızın en önemli amacı, Kıdemli büyüklerin ilerleyen yaşlarda daha rahat yaşayabilmeleri için sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak ve yaşam evlerinde huzurlu günler geçirmelerine yönelik projeler üretmektir. Bu yönde çalışıyor, tüm genel ve yerel yöneticilerden bu konular hakkında bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Başkan Kır, “Ben öncelikle Başkonsolos Sayın Umut Deniz’e, Bel-Dost Grubu Başkanı Sayın Yaşar Tümbaş’a ve siz Kıdemli büyüklerimiz başta olmak üzere tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum.

Biz belediye olarak yaşlı bireylerimize özellikle kimsesiz olan büyüklerimizin rahat yaşamalarını ve ihtiyaçlarını karşılamaları için tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Bu ev aynı zamanda Yaşlı bireylerin her konuda yararlanabileceği bir mekan olarak Belediyemizce onlara tahsis edilmiştir.

Bizler büyüklerimizin yaşam hakkına son derece saygılı davranıyoruz. Bir dönem bu güzel ülkeye her konuda katkıda bulunmuş, şimdi ise emekli olarak yaşamlarını sürdüren büyüklere hizmeti bir vefa borcu olarak da görüyoruz. Onları mutlu edecek, her türlü hizmete biz hazırız. Bel-Dost olarak sizlerin oluşturduğu bu grubun öneri ve teklifleri bizler için önemlidir. Siz büyüklerin tecrübeleri bizlere ışık olacaktır. Bu anlamda her zaman etkinlik ve önerilerinizde imkanlarımız ve yetkilerimiz dahilinde sizlere destek olmaya hazırız” dedi.

halk Ozanı kamil sayın'ın okuduğu günün anlamıyla ilgili güzel şiiri alkışlarla karşılandı. Verilen resepsiyonla program sona erdi.  www.belcikaaydinhaber.com