YURT DIŞINDA YAŞAYAN GENÇLERİMİZ YTB’NİN DESTEĞİYLE TEKNOFEST 2024 ADANA’DA YERİNİ ALIYOR…

TEKNOFEST 2024 Adana’ya Katılım Başvuruları Başlıyor!

TEKNOFEST 2024 Adana’ya Katılım Başvuruları Başlıyor!
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle yurt dışında yaşayan gençler, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden olan TEKNOFEST’te yerini alıyor.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 2018 yılından itibaren Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yurt dışında yaşayan vatandaşların yer alması için her yıl çalışmalar yürütüyor. Bu yıl 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST 2024 için YTB’nin başvuruları başladı. 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından gençler; hava gösterileri, bilim şovları, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon deneyim alanları, eğitici atölyeler, paydaş ve sponsor markalara ait etkinlik stantları, sergiler, gösteriler, konserler gibi etkinlikleri festival boyunca ilgiyle takip edecek.
Kimler Başvurabilecek?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Mavi Kart sahipleri ve Mavi Kart sahibi olmaya hakkı olanların başvurabileceği destek programından 18-35 yaş arasında olan vatandaşlar yararlanabilecek. Programa başvuracak adayların yurt dışında havacılık, uzay veya mühendislik bilimleri alanlarında öğrenci, mezun ya da çalışan olmaları veya bu alanlara dair güçlü bir ilgisi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.
KATILIMCILARA SAĞLANACAK İMKÂNLAR NELERDİR?
Programa katılmaya hak kazanan adayların festival süresince Adana’da konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. Konaklama yeri ve festival alanı arasında transfer hizmeti sunulacak. Öğrencilere veya 2023-2024 eğitim öğretim yılında mezun olanlara 150 Avro’ya kadar ulaşım desteği sağlanacak.
NASIL BAŞVURABİLİRİM?
Başvurular 30 Temmuz 2024’e kadar https://obys.ytb.gov.tr/  adresi üzerinden gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi için ise adaylar teknofest@ytb.gov.tr  adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilir.