Calido Maris Hotel’in Başarılı Genel Müdürü Rıza Hakan Toksöz: “Misafirlerimizi Memnun Etmek En Büyük Arzumuzdur”

Güzel memleketimizin en gözde turistik şehirlerinden olan Antalya’nın Manavgat ve Alanya ilçeleri arasında hizmet veren Calido Maris Hotel Genel Müdürü Rıza Hakan Toksöz: “Misafirlerimizi memnun etmek en büyük arzumuzdur” dedi.

Güzel memleketimizin en gözde turistik şehirlerinden olan Antalya’nın Manavgat ve Alanya ilçeleri arasında hizmet veren Calido Maris Hotel Genel Müdürü Rıza Hakan Toksöz: “Misafirlerimizi memnun etmek en büyük arzumuzdur” dedi.

Güneşi yeşilliği ve Denizi ile çok güzel manzaralı denize nazır otelde bir hafta konaklama fırsatımız oldu. Beş Yıldızlı Hoteli idare eden başarılı Genel Müdür Rıza Hakan Toksöz’ü makamında ziyaret ederek, kendisi ve çalışmaları hakkında bilgiler aldık.

Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın’ın da hazır bulunduğu görüşmede  Genel Müdür Toksöz, Belçika Aydın Haber Dergimiz Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’ya şu açıklamalarda bulundu:

“Öncelikle mekanımıza hoş geldiniz. Umarım mekanımızı ve hizmetlerimizi beğenmişsinizdir. Ben aslen Karaman doğumluyum.  Belçika ve Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarımız benim doğduğum ve yaşadığım Karaman başta olmak üzere Afyon-Emirdağ’dan çok fazla insanımız yaşamakta. Bu anlamda da oralarda çok tanıdığımız var.

Ben yaklaşık 35 senedir Antalya’dayım. 35 yıldan beri Turizm içiyle uğraşıyorum. Özellikle Turizm ve Otelcilik mezunuyum. Ayrıca Ekonomi üzerine İktisat Üniversitesinde de okudum. 22 seneden beri de Otel Genel Müdürlü yapmaktayım. Temelden yetiştim, bu anlamda Alaylıyım diyebilirim.

Ben bu bölgeye Belek bölgesinden geldim. Kunz ve Belek bölgesinde yaklaşık 15 senelik bu tür tesislerde yöneticilik yaptım. Ben, Belconti Resort Belek, Siam Elegance Hotels,Liberty Hotels Lara, Voyage Sorgun, Dedeman Hotels, Martı Myra gibi otellerde yöneticilik yaptım.

Şuan Birincisi Manavgat Çenger bölgesinde bulunan ‘Calido Maris Hotel’ ikincisi ise, bu otelimize 4 kilometre mesafede bulunan Okurcalar mevkiinde ‘Stella Beach Hotel’in Genel Müdürlük görevini yürütmekteyim.

Burası Kahvecioğlu İnşaat Grubuna ait bir şirkettir. Ancak 2017 yılında açılıp, bu güne kadar gelmiş daha iyi ve daha profesyonel bir yaklaşım için yatırımcılarla biraraya geldik, tesisi daha iyi standartlara götürmek için beraber çalışıyoruz. Burası bir aile şirketi olmakla beraber, ciddi anlamda yatırımcıyla, işletmecinin tam ayrıldığı bir şirkettir.

Yatırımcılarımız profesyonel yönetime çok müdahale etmiyorlar açıkçası. Dolayısıyla da, bu bizim profesyonelce işlerimizi yapmamıza sebep oluyor. Bu nedenlerle, yavaş yavaş hizmet standardımızın daha yükseklere çıkmasına vesile oluyor.

Geçen sene Avrupa misafir değerlendirme sitelerinde iki ay içerisinde yüzde anlamında ciddi bir sıçrayış kaydettik. Biz yaz sezonunda bölgesel olarak bu Oteli açıyoruz. Oteldeki misafir profilimize baktığımızda özellikle Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda’ yanında İç turiziminden yoğun bir ilgi olduğunu görebilmekteyiz. Az da olsa Rusya ve Ukrayna’dan da misafirlerimiz var. Ancak savaş nedeniyle, bu kesimlerden az misafirimiz var.

Müşterilerimizin memnuniyeti ile ilgili geçen seneye nazaran takdir her geçen gün artarak devam etmekte. Buda bizi, Ülkemizi ve misafirperverliğimizi tanıtma adına mutlu ediyor. Bir turizmci olarak Evrensel düşünüyorum. Biz, din, dil, ırk ve insan ayırt etmeden, hümanistçe her misafiri memnun etmenin mücadelesini veriyoruz. Misafirlerimizin hem mekanımızdan, hem de halkımızdan memnun olarak dönmeleri bizim için esas olandır. Ticaret’ten ziyade ‘Önce insan’ anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Elimizden geldiği kadar, ‘Türk Turizm’ine hizmet vermeye çalışıyoruz. BM gibi her milletten misafirimiz var.

Gelen misafirlerimize hem kültürümüzü öğretiyor, hem de onların kültürlerini öğreniyoruz. Tamamen bir etkileşim içerisinde olmaktayız. Yaptığımız hizmetlerle ülke ekonomimize de büyük katkılarda bulunmaktayız.

Bizim burada çalıştığımız ve beraber olduğumuz bir çok ‘Sivil Toplum Kuruluşları’ var. Örneğin: ‘Akdeniz Turizm Otelciler Birliği’, ‘Profesyonel Otel Yöneticiler Birliği’, ‘Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’, ‘TURSAB’,  ‘Türkiye Otelciler Federasyonu ve bunun gibi bir çok STK var.

Biz tüm bu kuruluşların datalarını alıyor, bakıyoruz. Bunlar dışında da ülke ekonomisine kazandırdığı son 10 senede baktığınız zaman Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın cebine giren her 100 liranın, 7 lirası ‘Turizm Sektörü’nden gelen gelirlerle karşılanmakta diyebiliriz.

Bugün bana ‘Misafir İlişkileri Departmanı’mızın gönderdiği rapora baktım ‘Bugün Otel’de kaç kişi var kaç oda dolu rapor içerisinde önceden gelip kalan bu yıl da gelmeyi tercih eden 23 odamız var.

Bizim için önemli olan hizmetlerimizin sürdürülebilirlik olmasını sağlamaktır. Biz buna gayret ediyoruz. Aynı zamanda tesisleri yönetirken, çevresel anlamda da bir takım olayları takip etmek gerekiyor. Başta doğamıza saygılı olmak gerekir. Karbon emisyonuna nasıl katkıda bulunabiliriz, uluslararası standartlara nasıl uyabiliriz?, nelere dikkat etmeliyiz? gibi sorunların da takipçisiyiz.

Biz bütün denetlemeleri kabul etmiş durumdayız. Bir insan kendini ve işletmesini denetletirebiliyorsa, bir hedef ışığında yürüyor ve bir hedefi vardır demektir.

Otelimizin tüm odaları deniz manzaralı olup önünde havuzlar ve sahilinde kendisine ait deniz olan bir oteldir. Misafirlerimizin tüm istek ve arzularına cevap verebilecek bir donanıma sahip olan Otelimizden sizler gibi diğer misafirlerimizin de memnun olacağını düşünüyorum.

Güzel misafirlerimizle birlikte tüm güzel hedeflerimizi başarıyla gerçekleştirmenin gönül rahatlığı içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Başta Belçika, Hollanda, Almanya ve tüm ülkelerden bizleri tercih eden misafirlerimize hususen de çalışmalarımızı yayınlarınızda değerlendirecek olan ‘Belçika Aydın Haber Vakfı Başkanı Sayın Zerrin Aydın ve BAH Genel Yayın Yönetmeni Sayın Celil Gündoğdu size teşekkür ediyor, şahsınızda tüm okurlarınızı saygıyla selamlıyoruz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com