CUMHURİYETİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE ‘TOSED BUSİNESSTURK’ BİR BALO ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Belçika’da ekonomik ve kültürel anlamda çok önemli faaliyetler yürüten TOSED Business Türk Derneği Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle, Tervuren’de bir Balo etkinliği düzenledi.

Milli Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün banisi olduğu Türkiye Cumhuriyeti’mizin 101. Yıldönümü kutlamaları, ülkemiz başta olmak üzere yurtdışı temsilciliklerimiz de de kutlanmakta.

Belçika’da ekonomik ve kültürel anlamda çok önemli faaliyetler yürüten TOSED Business Türk Derneği Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 101. Yıldönümü nedeniyle, Tervuren’de bir Balo etkinliği düzenledi. 

Ülkemizdeki Ankara’da bulunan askeri savunma tesislerimize yönelik hain saldırı nedeniyle, Şehitlerin anıldığı ağırlaştırılmış bir kutlamada gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 101. Yıldönümü nedeniyle, Resmi temsilciler yanında, Sivil Toplum kuruluşları Temsilcileri yanın da  Sanat ve İşadamlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

TOSED Başkanı Rana Hokkacı’ ve Yönetim kurulu üyelerinin davetlilerini karşıladığı Programa T.C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, AB Nezdinde Daimi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, NATO Nezdinde Büyükelçi Levent Gümrükçü, Emekli Büyükelçi Mehmet Ayyıldız, Brüksel Başkonsolosu Onur Sevim, Anvers Başkonsolosu (Büyükelçi) İsmail Sefa Yüceer, TOSED Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanında, Sanat ve Kültür çevresinden de seçkin davetliler katıldı.

Program sunuculuğunu başarılı bir şekilde yapan Merve Ülkü Arıdoğan’ın yaptığı program Şehitlere saygı ve ardından İstiklal marşının okunmasıyla start aldı.

Günün anlamı ile ilgili bir konuşma yapan Başkan Rana Hokkacı’nın konuşmasının tam metni şu şekilde idi:

Sayın Büyükelçilerim,

Değerli Konsoloslarımız, Kıymetli Misafirler ve Saygıdeğer Üyelerimiz,

Bu akşam burada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 101. yılını kutlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hepinizi bu özel gecede aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. ‘TOSED BusinessTurk Derneği’ adına, hepinize hoş geldiniz diyorum.

Konuşmama başlamadan önce Ankara da gerçekleştirilen alçak terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 101 yıl önce zorlu şartlar altında bağımsızlığını kazanarak, yeni bir devletin temellerini attı. Bu Cumhuriyet, özgürlüğün, çağdaşlığın ve ilerlemenin simgesi oldu. Bugün geldiğimiz noktada, 101 yıl önce başlatılan bu büyük yolculuğun gururunu yaşıyoruz ve kutluyoruz.

Bu kutlamalar, sadece geçmişimizi onurlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda bizlere önemli bir sorumluluğu da hatırlatıyor: Bu sorumluluğun adı ‘Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşıma görevidir. Bizler, ‘TOSED BusinessTurk Derneği’ olarak, Türkiye'nin bu vizyonuna katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Millet olarak bizi farklı kılan çok değerli niteliklere sahibiz. Bizler Turgut Özakman’in kitabında anlattığı gibi Çılgın Türkleriz, En yapılamaz denileni yapacak kadar sebatkar, en aşılmaz denecek şeyleri aşabilen dirayetli, ülkesine, Cumhuriyetine yürekten bağlı bir milletiz.

Millet olarak bizi biz yapan en önemli özelliklerden birisi ülkemiz söz konusu olduğunda her zaman tek bir yumruk olabilme gücüne sahip olmamız. Bu güç o kadar kuvvetli bir güç ki, ve o kadar her birimizin gönlüne işlenmiş ki, Türkiye dendiğinde acı tatlı her olayda biz birlikte ağlıyor ve birlikte coşuyoruz. Özellikle yurt dışında yaşayan bizlerde, ülkemizde yaşanılan olan olaylara duyarlılığımız belki uzak olduğumuzdan, belki de hep yaşanılan özlemden ötürü çok daha bir başka.

O yüzden yurtdışında hep bir araya geldiğimizde konu bir şekil de memleketimize geliyor, ya güzelliğinden bahsediyoruz, ya yemeğinden, ya havasından ama illa ki biz memleketimizi konuşuyoruz. Çünkü, bizler memleketimize tutkunuz. Bu akşam Brüksel’de bizleri bir araya getiren de bu işte yine bu tutkunluk ve bağlılık.

Bu önemli gecede, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Onların bize miras bıraktığı bu Cumhuriyet, sadece bir ulusun bağımsızlık mücadelesi değil, aynı zamanda aydınlık bir gelecek için atılmış bir adımdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tam 101 yil once cumhuriyeti ilan ederken yaptigi konusmanin son cumlesi beni cok etkiledi. Bundan tam 101 yil once Atatürk diyor ki son cumlesinde ‘’Turkiye Cumhuriyeti, mesut, Muzaffer ve muvaffak olacaktir’’ Bugun Ataturk’’ün ne kadar buyuk bir vizyoner olduğunu bir kez daha geldiğimizi noktada görüyoruz. O zor sartlarda bu cümle soylenirken o sçzlerin içindeki umudu, inanci icimizde hissediyoruz. Ve bugün goruyoruz ki, Turkiye Cumhuriyeti mesut, Muzaffer ve muvakkak olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 101. yılı hepimize kutlu olsun. Hep birlikte daha güçlü, daha aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz.

Hepinize en içten saygılarımı ve teşekkurlerimi sunmak isterim."

Program Halk Sanatçısı Emine Tokail'in saz arkadaşlarıyla birlikte ağırlaştırılmış şarkılarıyla devam etti. Belçikalı Çiftin tangosu ve Milli duygulara hitap eden türkülerle, davetliler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak şarkı ve türkülere eşlik ettiler.

Programa sponsor olan firma temsilcilerşine plaketleri Başkan Rana Hokkacı takdim ederek, katkılarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Program davetlilerin birbirlerini tebrikleri ve günün hatıra görüntüleriyle don buldu.

Belçika Aydın Haber olarak bizler de,Cumhuriyeti'mizin kuruluşunun 101. yılını tüm okurlarımıza tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com