D-SA Democratisch Solidair appèl Parti programını açıkladı

~~Nisan 2108'de Anvers'te yeni doğan bir parti 06/06/2018'de üyelerine parti programını sundu. D-SA Democratisch Solidair appèl (demokratik dayanışma çağrısı). Diğer partilerden farkındalık yarattığı konulardan biri ise: vatandaşların katılımı ve fikirlerini önemseyen ve gelecekteki projelerin de uygulamak isteyen bir parti. Bir başka farkındalık ise partinin D-SA temelinde merkez partisi olmasıdır.

~~Nisan 2108'de Anvers'te yeni doğan bir parti 06/06/2018’de üyelerine parti programını sundu.
D-SA Democratisch Solidair appèl (demokratik dayanışma çağrısı).
Diğer partilerden farkındalık yarattığı konulardan biri ise: vatandaşların katılımı ve fikirlerini önemseyen ve gelecekteki projelerin de uygulamak isteyen bir parti. Bir başka farkındalık ise partinin D-SA temelinde merkez partisi olmasıdır.
Partinin kurma nedeni son yıllarda Belçikada  artarak sağ ve sol partilerin çatışması ve bunu halkımıza sanki başka bir alternatif yokmuş gibi yansıtmalarıdır. Biz halkımıza üçüncü seçeneği sunuyoruz. Bu partini lanse edilmeden önce elbetteki uzun yıllar alan bir çalışma sonucunda oluşan bir projenin olduğunuda belirtmek isterim.
Parti olarak gelecek dönemde çalışmak istediğimiz alanlardan bir kaçtanesini açıklamak isterim. Okullarda ve kamu hizmetlerinde başörtü yasağnı kaldırma, sosyal alanlarda çeşitliliğin artması, örnek olarak polismemurları'nın ve komiserlerin farklı ırklardan olmaları ve aynı zamanda Anvers topluluğun bir yansıtması olmasına çaba sarf edeceğiz. Uyuşturucuya maruz kalan gençlerimizi ve ailelerinide yakından takip ve yardım eli uzatmak'ta görevlerimizden biri olacaktır.
Gelecek yerel seçimlerde 14 ekim 2018 seçimlerinde D-SA adına Hobokende 1. inci sıradan belediye başkanlığına aday ve Anversten belediye seçimlerinden 4. sıradan adayım. Lise öğretmeni, 2 çocuk annesi kırşehirli, Anvers doğumlu ve 31 yaşındayım.
Siyasette ilk adımlarım
2006'da spa adına Hoboken'den ilk adaylığımı koydum. Anversin en genç Belediye başkanı yardımcısı oldum, bu görevi 6 sene boyunca yaptım. 2012'de oylarımı iki'ye katladım ve o süreçten itibaren bağımsız olarak Hoboken’de meclis üyesiyim. 2012'de Bana düşen görevi spa arkamdan oyun kurarak ve anlaşmalar yaparak başkasına verdi. Seçim yaklaşınca çılgınlar gibi yabancı kökenli adayları arayıp, seçim sonrası unutulmaları, sürekli yabancıların aleyhine kararlar alınması bardağı taşıran damlalar oldu benim için.
Anverste listemizin başını Morad Ramachi çekecek, listemiz'de faslı, türk ve pakistanlı arkadaşlarımız'da var. Önümüzdeki haftalarda liste çalışmalarına devam edeceğiz, partimiz herkes için açıktır.Partimizin ideolojisini okumanız ve daha fazla bilgi edinmeniz için sizi websitemize yönlendirmek isterim.
Saygılarımla
Yeliz Çitak
Daha fazla bilgi için websitemizden veya mailadresimden ulaşabilirsiniz.
www.d-sa.be
yeliz.citak@d-sa.be

************************

Arfan Saber, Meryem Sarikavak, Khalid El Jaffoufi, Morad Ramachi, Yeliz Çitak, Ali Acer

Photo agency – Patrick De Roo (grup resmimizi çeken kişin’in ismi kesinlikle belirtmek zorundasınız, fotoğrafı çeken kişinin yayınlama hakkını korumak amaçlı)