AKILLI BİNADA HİZMET VERECEK OLAN "˜MELİ MELO' ADLI "˜ÇOCUK EVİ' HİZMETE GİRDİ

Saint Josse Belediyesi yeni ve akıllı bir binada "˜Méli Mélo' adlı son derece modern bir "˜Çocuk Evi'ni hizmete açtı.

Saint Josse Belediyesi yeni ve akıllı bir binada ‘Méli Mélo’ adlı son derece modern bir ‘Çocuk Evi’ni hizmete açtı.

Rue Godefroid de Bouillon 57, 1210 Bruxelles adresinde bulunan ‘Çocuk Evi’nin açılışına Brüksel Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Başkan Yardımcıları Nezahat Namlı, Eric Jassin, Kadir Özkonakçı, Philippe Boïkete, Mohammed Jabor, Meclis Üyesi Halil Dişli, ‘Çocuk Evi’ sorumluları Isabella Marissal, Thédora Dayez ve kalabalık davetli katıldı.

Brüksel Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort ve Başkan Emir Kır’ın yaptığı açılışta duygulu anlar yaşandı.

BAŞBAKAN RUDİ VERVOORT: “ÇOCUK EVİ GÜZEL BİR PROJE OLDU TEBRİKLER”

Brüksel Hükümeti Başbakanı ve Evere Belediye Başkanı Rudi Vervoort, yaptığı konuşmada.

“Bugün önemli bir açılışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktasınız. Bu güzel projeye destek vererek, akıllı binada yer alan, bu ‘Çocuk Evi’nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu bina çocuklarımıza ve tüm Saint Josse’lilere hayırlı olsun.
19 belediye içerisinde en iyi yatırım projeleri gerçekleştiren belediye Saint Josse belediyesidir. Bu vesileyle, Başkan Emir Kır ve ekibini tebrik ediyorum. Bu tür çalışmalar geleceğimiz olan çocuklarımıza verilen değeri ifade etmektedir. Sosyal, kültürel ve eğitime yönelik bu tür faydalı yatırımlar Brüksel’e artı değer kazandırmaktadır. Ben burada görev alan tüm görevlileri de tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN KIR, ”ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR, ONLAR İÇİN CİDDİ YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Açılışı yapılan ve 1 milyon 68 bin Euro’ya mal olan ‘Méli Mélo adlı ‘Çocuk Evi’nin açılışında bir konuşma yapan Başkan Emir Kır,  “Bugün çok güzel bir gün yaşıyoruz. Belediyemizin ilk ‘Çocuk Evi’ olan ve akıllı bir binada hizmet verecek olan ‘Méli Mélo’nin açılışını büyük bir sevinçle gerçekleştirmekteyiz.

Saint Josse belediyesi olarak ‘Çocuklarımızı geleceğimiz’ olarak gördüğümüz için onlara yönelik yatırımları çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda akıllı bir binada onlara hizmet verecek olan bu eğitim binası projelendirdik ve bu gün açılışını yapıyoruz. Yaklaşık 1 milyon 68 bin euroya mal olan bu binanın, yapımında bizlere büyük destek olan ve bu açılışımızda bizleri onurlandıran, Brüksel Hükümetimizin Başbakanı Sayın Rudi Vervoort başta olmak üzere, bu binanın yapımında emeği geçen teknisyenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, burada çocuklarımıza eğitim verecek olan tüm sorumluları ve eğitmenleri tebrik ediyorum.

240 metrekare olan bu binada, 120’ye yakın çocuğun eğitileceği buranın masraflarının hemen hemen yarısını Bölge Hükümetimiz karşıladı. Bu bina enerji konusunda çok tasarruf yapan bir binadır. Bu bina son teknolojilerle yapıldı. Bu binayı gezdiğinizde sizlerde çocuk olmayı isteyeceksiniz. Burada eğlenmek ve eğlenerek, öğrenmek için.

Amatör ve pedagogların hizmet vereceği bu ‘Çocuk Evi’nin yapılmasındaki amaç, çocuklarımızın eğitimlerindeki başarıları için onlara destek olmaktır. Bu tür binaların açılmasıyla, çocuklarımızın da eğitiminin önü açılacaktır.

Biz belediye sınırları içerisinde ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar içerisinde kreş yatırımlarına büyük önem verip, yeni kreşleri hizmete sokarak, sayıyı ikiye katladık. Şu anda 340 kreşimiz var. İhtiyaç halinde yeni kreşleri de açmaya devam edeceğiz. Bu kreşlerle anne ve babaların önünü açıyor. Özellikle iş arayan anneleri daha da rahatlatmakta, onların iş yapmalarına kolaylık sağlamaktadır” dedi.

“OKUL SAATLERİ DIŞINDAKİ FAALİYETLERİ ÜCRETSİ YAPTIK”

Başkan Kır, sözlerine şu şekilde devam etti, “Biz, bu faaliyetlerimizle yetinmeyerek, ‘Okul saatleri dışındaki faaliyetlerin bedeli olan 600 euroluk ücreti’ almayarak, faaliyetleri ücretsiz yaptık” dedi.

BAŞKAN YARDIMCISI ERIC JASSIN: “YENİ PROJELERLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Eric Jassin ise, yaptığı selamlama konuşmasında binanın teknik özelliklerinden bahsederek, sözlerini şu şekilde özetledi: “Saint Josse belediyesi olarak, eğitime önem vermekteyiz. Bu anlamda yeni eğitim binaları, kreş ve Çocuk evleri açarak, bu konudaki kararlılığımızı ortaya koymaktayız. 1 milyon 68 bine mal olan bu akıllı bina 240 metrekareli kapalı alanı, içinde çocukların kütüphane, oyun salonu ve dinlenme salonlarının bulunmakta. Çocuklarımızın huzur ve güven içerisinde eğlenerek, bir şeyler öğreneceği binada son teknoloji ürünleri kullanılarak, bina akıllı bina konumuna getirildi.

Yaklaşık 120 öğrencinin yararlanabileceği ‘Méli Mélo’ adlı bu 'Çocuk Evi’nde sorumlular, pedagoglar, eğitmenler çocuklarımızla yakından ilgileneceklerdir. Eğitime yönelik hizmetlerimiz devam edecektir.

Bu binanın yapımında emeği katkıları bulunan Brüksel Hükümeti Başbakanı Sayın Rudi Vervoort başta olmak üzere, Başkan Sayın Emir Kır ve tüm emeği geçenlere, eğitmenlere teşekkür ediyor, binamızın tüm Saint Josselilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Davetliler protokol konuşmaları ardından binayı gezerek, yetkililerden bilgiler aldılar.  www.belcikaaydinhaber.com