AVRUPA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE ONBİNLER SİYONİST İSRAİL ALEYHİNE GÖSTERİ YAPTI

ABD, AB ve Batı Ülkelerinin verdiği destekle şımaran Dünya Halklarını ve Hukukunu hiçe sayarak, Filistin halkı ve Kudüs ve Gazze’de bir Soykırım gerçekleştiren Siyonist İsrail’e karşı öfke sel gibi. Bu anlamda Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği Binalarının bulunduğu Shuman meydanında Onbinler katılımıyla (yaklaşık 50 bin) Belçiklalı Siyonist israil’e karşı görkemli bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

ABD, AB ve Batı Ülkelerinin verdiği destekle şımaran Dünya Halklarını ve Hukukunu hiçe sayarak, Filistin halkı ve Kudüs ve Gazze’de bir Soykırım gerçekleştiren Siyonist İsrail’e karşı öfke sel gibi. Bu anlamda Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti  Brüksel’de Avrupa Birliği Binalarının bulunduğu Shuman meydanında Onbinler katılımıyla (yaklaşık 50 bin)  Belçiklalı Siyonist israil’e karşı görkemli bir protesto yürüyüşü  gerçekleştirdi.

BM dahil hiçbir Dünya hukuk kurallarına uymayan Zalim Netenyahu ve Siyonist Ordusunun savunmasız kadın, çocuk, yaşlı, hasta demeden günlerdir, Gazze halkına yönelik soykırımı, Dünya haklarının vicdanını sızlatmaya devam ederken ve bu halkların İsrail zulmüne karşı öfkeleri her geçen gün artmakta.

Batılı siyasi otoritelerin büyük kısmının bu zulüm karşısında suskunlukları  hatta destekleri kendi haklarını da isyan ettiriyor. İlk başlardan beri Siyonist İsrail’e desteğini veren ABD’nin ardından İngiltere, Almanya, Fransa gibi emperyalist ülkelerde destekleriyle beraber, Ortadoğu’ya Gemiler ve silahlar göndermekteler. Bu destekleri alan Siyonist İsrail ise hiçbir savaşta dokunulmayan Hastane, Camii, Kilise, Mülteci Kampı ve Sivil halkın yaşam merkezlerine pervasızca saldırınca, dünyanın özgürlükçü halkları kendi idarecilerine rağmen ayağa kalkarak, Mazlum Filistin halkına sahip çıkmakta.

Vicdanlı halklar kendi rejimlerini uyarmak adına çoluk çocuk, genç ihtiyar, batılı halklar meydanları doldurarak, Soykırımcı  Zalim Siyonist Netanyahu, ordusu ve destekçilerine öfkeyle itiraz etmekteler.

Bu anlamda Avrupa’nın ve Belçika’nın Başkenti  Brüksel’de Avrupa Birliği Binalarının bulunduğu Shuman meydanında Onbinler katılımıyla (yaklaşık 50 bin)  Belçiklalı Siyonist israil’e karşı görkemli bir protesto yürüyüşü  gerçekleştirdi.

Vicdan sahibi Onbinler attıkları Sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla şımarık Siyonist İsrail’i protesto ederek, hep bir ağızdan, katil netenyahu, Katil İsrail ordusu, Siyonistler Gazze ve Filistin topraklarından çık. “Filistine Özgürlük, Soykırımcı İsrail Gazze’den, Kudüs’ten defol!, Ha Adolf Hitler, Ha Netanyahu” Savaşa Son. Öocuklar ölmesin Savaş son bulsun” gibi sloganlarla Brüksel semalarını inlettiler.

Belçika’daki yürüyüşe Belçikalılar başta olmak üzere, Belçika’da yaşayan vicdanlı sağ ve sol düşünceli on binler Siyonist Zulüm karşısında elele gönül gönüle yürüdüler.